Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 22 september 2013

Groepsfoto mislukt

Japekoppie:

Wij waren door K. gevraagd om op de buitentafel plaats te nemen voor een reportersfoto waar we dus met zijn allen op moesten komen te staan.
Wel, ik zat als eerste klaar maar het duurde nog even voor de anderen zover waren. Oscar bijvoorbeeld wilde eerst nog zijn nagels doen. Alsof iemand daar op zou letten, heh? Die gore patten van hem. En daarbij kwam ook nog dat hij dat met alle geweld aan de paal vlak achter mij moest doen, die nagels bijwerken. Erg irritant ja, en bijzonder ongepast ook.

Cera kwam als tweede op de tafel zitten, maar om de één of andere duistere reden zat zij nogal in elkaar gedoken. Nu was dat op dat moment niet zo erg want we waren toch nog niet compleet. Oscar deed onduidelijke dingen op de bank achter mij en de Boez was nog helemaal niet op komen dagen. Ja, ik had er al rekening mee gehouden dat het allemaal heel erg lang kon gaan duren met die groepsfoto, al lag dat dus beslist niet aan mij.

Op een gegeven moment kwam de zon door en zei K. dat ze wilde opschieten omdat de zon zo weer weg kon zijn en ze had het licht juist heel erg nodig, zei ze, want dan kwamen de kleuren van onze jassen beter tot z'n recht. Maar Oscar lag toen te klooien op de bank en de Boez was weliswaar ondertussen ook eindelijk gearriveerd maar liep zoals gewoonlijk weer vreselijk te zooien en weigerde om op de tafel te komen zitten en daarom wilde Oscar ook niet.
Wel, K. moest steeds verder weg van de tafel gaan staan om ons er allemaal op te krijgen, en toen ze ons met z'n vieren in het vizier had en afdrukte, gebeurde er op exact hetzelfde moment toevallig net iets geks verderop in de straat en keken we ook toevallig allemaal tegelijk opzij. En omdat de zon ook weer was verdwenen, kreeg K. steeds meer de pest in. Jawel, ze had natuurlijk onze fotograaf moeten laten opdraven want die had vast wel geweten hoe je ondanks wat tegenslagen een paar behoorlijke foto's kan maken, maar ze dacht dat ze het alleen wel af zou kunnen en dat viel dus een beetje tegen.

En toen K. net dacht dat het zou gaan lukken omdat we met zijn allen eindelijk braaf naar de camera zaten te kijken, ging de Boez ineens gras staan vreten. Nou is het zo dat de B. altijd al slecht is geweest in stilzitten en min of meer lak heeft aan de camera, dus K. had van tevoren kunnen weten dat het niks zou worden, een groepsfoto met die Zoebelmans.
Mijn schuld - dat de fotosessie mislukte - is het in elk geval niet geweest want ik heb al die tijd heel geduldig zitten poeseren en Cera trouwens ook, maar zij is dat gewend en ik niet zo.
En ja, dat die zon weer achter de wolken kroop, daar kan niemand wat aan doen hoewel ik wel van mening ben dat K. gewoon een verkeerd tijdstip had uitgekozen voor een groepsfoto.
Wel, het eindigde ermee dat K. boos is weggelopen, maar ze riep nog wel dat we nog niet van haar af zijn en dat ze een klacht zou indienen bij de Hoofdredacteur over ons gedrag, maar dat kan dus niet voor mij en Cera gelden omdat wij al die tijd rustig op de tafel zijn blijven zitten terwijl die twee jonge gasten permanent de boel hebben lopen verzieken. Nee, meer heb ik niet te zeggen vandaag, behalve dan dat het avondeten gisteren te laat werd geserveerd en vanochtend trouwens ook, en dat het me spijt dat ik je bij het wekken met mijn nagels heb bezeerd. Bloedt je lip nog of is het over?

6 opmerkingen:

Truus zei

Toch knap alle vier op 1 foto

Martijn zei

Da Oz is gewoontjes wat recalcitranterder dan normaliters.
Maar ja, dat ken je 'm toch niet kwalijker nemen na het troosteloze verscheiden van zijn stiefmoeder c.q. spindoctores ?
Doen haarfabieksels ook hunnie achterpatnagels trouwens ?

Mevrouw Katblad zei

@Truus: dank u!
@Martijn: die moeten slijten op straat (bijvoorbeeld) en/of afgekloven worden. Niet alle haarfabrieken zijn daar even behendig in. Vooral bij oudere hf-en moet er nog wel eens een kniptang aan te pas komen.

Inge zei

Mooie plaatjes, die onderste 2, met alle vier je schatten in een groene entourage.
Fijn ook te zien dat de B niet plotseling braaf geworden is.:)

Wad Woord & Wol zei

Nou Japekoppie, ik wil niet stoken, maar doe het toch. Volgens mij is dit toch allemaal een kwestie van opvoeden, of beter gezegd: niet opvoeden. Dit is even onder ons gezegd natuurlijk.
Ondanks tegenwerkende haarfabrieken, slecht licht etc. vind ik de foto's toch wel erg leuk geworden. Dit mag je natuurlijk wel tegen mevrouw K. zeggen.

Martijn zei

Ja drommels mevr.K. nu herinner ik mij dwars door de Katzheimerbarriere, dat mijn haarfabrieksels op de anijsster en 1 achterpootpatsel balanceerden en daarbij met flubberende smekkende licht krakende geluiden de nagels van het andere achterpatsel poesicuurden, zeg maar.