Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 10 september 2013

Nog steeds geen goed nieuws

We hebben nog steeds geen nieuws over de verblijfplaats van mevrouw Troy.
Wel kunnen wij u vertellen dat zij gisterochtend nog normaal heeft ontbeten en zelfs het voerbakje van haar zoon Japekoppie heeft leeggegeten. Daarna is zij naar buiten vertrokken en hebben wij haar niet meer gezien.
Mevrouw Troy gedroeg zich de afgelopen dagen normaal en deed haar dingen volgens vast patroon, dus erg ziek kan zij niet geweest zijn.
Halverwege de ochtend was er wel een keiharde plensbui, en het is dus mogelijk dat zij ergens anders naar binnen is gegaan. Alhoewel, zij was nooit verder dan 20 meter van haar eigen deur met luik vandaan en schuilde voor de regen vaak onder ons eigen wielhuis.
Het is ook mogelijk dat zij ergens van is geschrokken of in een vlaag van Katzheimer de verkeerde richting uit is gelopen. Maar ook een infarct behoort tot de mogelijkheden, zeker gezien haar leeftijd.
Uiteraard hebben wij in de gracht gekeken, en verder aangebeld bij mensen om te vragen of zij in hun huis wilden kijken. Daarnaast hebben wij in de Kruidentuin gezocht, tussen plantenpotten in de Katbladstraat en in de Hoftuin. Ook hebben wij in diverse andere straten gezocht en geroepen, en onze bovenverdieping diverse keren (tot zelfs achter de boeken in de kast) uitgekamd. Mevrouw Troy blijft echter onvindbaar.
Vanochtend hebben wij een folder gemaakt en door de buurt verspreid. Meer dan afwachten kunnen wij op dit moment niet meer doen.

Oscar op de uitkijk (als het niet te hard regent)
Gisteren hebben Cera, Japekoppie en Oscar (voor de Boez regende het te hard) nog een rondje door de buurt gelopen. We kwamen allemaal nat thuis en zonder T. Troy.
Gisteravond bleven de vier haarfabrieken allen beneden om mevrouw Katblad gezelschap te houden. Dat was erg ontroerend; meestal vertrekken zij na hun maaltijd naar de bovenverdieping om het beste plekje op het grote bed te veroveren (behalve Oscar dan, want die slaap op zijn eigen kussen op de benedenverdieping).


De nacht verliep erg onrustig. Alleen de Boez sliep bij K. op bed maar kwam om de haverklap overeind en keek dan strak naar het trapgat, alsof hij daar iets of iemand verwachtte. De drie anderen (zelfs Japekoppie) gingen regelmatig naar buiten (de regen in) en zijn niet naar bed geweest.
Vanochtend heeft Japekoppie nauwelijks iets gegeten, zijn moeder stond immers niet naast hem. Erg droevig voor zoonlief want hij is (evenals zijn broertje Charli) nota bene vandaag nog jarig ook (16 geworden inderdaad).

Boez tussen de buien door op de uitkijk
Maar wij vieren vandaag geen feest want zijn daarvoor niet in de stemming.
Mevrouw Troy is in al haar 19 jaar nog nooit zomaar weg gegaan. Natuurlijk houd je altijd rekening met ziekte van een zo'n oude haarfabriek, maar een verdwijning is nooit in ons opgekomen.
De posters hangen her en der verspreid door de buurt en we kunnen nu alleen nog maar afwachten.

13 opmerkingen:

ina zei

Wij blijven uitkijken naar mevrouw Troy. Even een kleine vrolijke noot in deze trieste tijd: Oscars buik hangt er prachtig bij.

Rieneke zei

Wat een akelige toestand.
Ik hoop zo dat ze ergens binnen is gewandeld met die regen.
De duimen draaien hier.

Even nog iets naars: in de gracht kijken heeft niet zo gek veel zin, want een kat die verdrinkt zakt meteen naar de bodem.

Sterkte!

Sabine zei

Lieve mw. k., ik voel erg met u mee. Ben zelf een keer een oudere kater 4 weken kwijtgeweest, je loopt geen dag meer normaal over straat. Posters hebben bij mij toen goed geholpen, ik hoop dat dit bij u ook zo zal zijn. Of beter nog, dat mw. Troy vandaag of morgen gewoon weer binnen komt gewandeld. Heel veel sterkte en als u hulp nodig heeft, ik duim met u mee.

Tom Poes zei

@ allemens ina:
buikpoes

Annemieke zei

Wat vervelend, die onzekerheid! Sterkte Mw. K en katten.

Femke zei

Ik blijf verder duimen. Ik hoop dat ze ergens naar binnen is gegaan en iemand haar straks, nav de posters, vindt. Ik weet hoe erg het is om je kat kwijt te zijn. Het is mij vier keer gebeurd en drie keer heb ik ze weer terug gevonden of kwam hij weer aangelopen. De andere keer was één dag na een verhuizing en die kat hebben we helaas noooit meer gezien. Sterkte! Dat afwaxhten is ellendig!

Piet zei

Nog steeds niets?

Mevrouw Katblad zei

Nee, helaas...

Rieneke zei

Wat erg die onzekerheid...

Ik zag trouwens dat Tokkie Troy nog niet gemeld is bij meldpunt de Provincie?
En hoe lullig ook, is de gemeentereiniging ingeseind?

Nogmaals sterkte, de duimen draaien nog steeds voor een goede afloop!

Mevrouw Katblad zei

Meldpunt heeft foto en beschrijving gekregen, neemt echter de telefoon niet op en heeft ook mijn bericht nog niet geplaatst. Kwalijke zaak.

Sandra en Skyler zei

Heel veel sterkte! Wij kruisen hier de pootjes dat ze snel maar weer terug komt.

Chantal zei

Lieve mevrouw Katblad en reporters,

We duimen dat de oude dame snel gevonden wordt.

Liefs, en een extra knuffel voor Japekoppie

Anoniem zei

Verbeeld ik me dat nou of kijken de reporters echt uit, richting Oude Rijn 96 ?