Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 16 september 2013

Prikkemannetjes

Minstens 1 x per week komen de prikkemannetjes (soms ook -vrouwtjes) door de Katbladstraat. Zij hebben lichtgevende, oranje jasjes aan en stokken met knijpertjes of prikkertjes in hun handen, waarmee zij zwerfvuil van de straat plukken. Ook hebben zij een grote, blauwe vuilniszak bij zich waar ze het vuil in proppen.
Meestal praten zij met luide, zware stemmen of roepen zij elkaar allerlei vreemde, onverstaanbare dingen toe. En dus zijn het enge mensen, vindt reporter Boez, en vooral als ze in groepjes komen is het verdomd linke soep.

Mevrouw K. weet altijd ruim van te voren wanneer de prikkemannetjes eraan komen, want de Boez maakt haar daarop attent door in paniek en met flink kabaal door het kattenluik naar binnen te duiken, met grote schrikogen even onderaan de trap te blijven zitten en vervolgens de trap op te stormen om boven onder het grote bed te duiken. Daar blijft hij dan liggen totdat hij zeker weet dat de prikkemannetjes uit de straat verdwenen zijn.
Onze Boezelmans heeft natuurlijk groot gelijk om te vluchten voor de prikmensen, want mensen met stokken zijn nu eenmaal bijzonder gevaarlijk, vooral als ze vreemde dingen roepen, toch? Dat geldt trouwens ook voor groene gemeentekarretjes, maar dat is weer een ander verhaal...

Geen opmerkingen: