Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 19 september 2013

Bijzondere hardloopwedstrijd

Vanochtend hebben Cera en Oscar een hardloopwedstrijd gehouden, al waren zij zich daar zelf niet zo van bewust...
Het was namelijk zo dat mevrouw K. gisteravond bij thuiskomst haar wielhuis niet meer in de Katbladstraat kwijt kon en dus twee straten verderop moest parkeren. En zij wilde vandaag om de één of andere onduidelijke reden de Katmobiel graag vroeg ophalen om weer vlakbij de redactie neer te kunnen zetten.
Nu is het ook zo dat de Os en het Meippie heel graag met K. meelopen, ook bij gelegenheden dat K. dat liever niet heeft omdat zij noodgedwongen het territorium van de haarfabrieken moet verlaten en er een punt komt waarop de reporters niet verder met haar mee durven gaan. En in dergelijke gevallen is het maar de vraag of de reporters weer binnen niet al te lange tijd terugkeren naar de redactie, heh?
Wel, vaak gebeurt dat dus niet en blijven ze wachten totdat K. langs dezelfde route terugkeert; ze kunnen dat wachten helaas urenlang volhouden. En daar het wachtpunt zich deze keer aan het eind van de Parallelstraat vlakbij het gevaarlijke water bevond, besloot K. om direct na het terugbrengen van het wielhuis de Os en Cera snel te gaan ophalen. Daartoe liep K. dus weer dezelfde route, d.w.z. door de Steeg van Storm naar de Parallelstraat, en daar besloot zij haar twee reporters te roepen.
Wel, na één keer fluiten en bijzonder luid "Oskyman en Meippie Cera" geroepen te hebben, kwam het stel de hoek om scheuren. Nog nooit hebben wij deze twee reporters zo hard zien rennen: Cera voorop en Os er vlak achteraan. De enthousiast mauwende Os struikelde bijkans over zijn eigen poten (voorpoten leken sneller te gaan dat zijn achterpoten) terwijl hij Cera inhaalde, en Cera deed haar best om hem tenminste bij te houden, maar slaagde daar dus niet in, Oscar won.
Had mevrouw K. nu maar haar camera (op filmstand) meegenomen om deze grappige maar ook aandoenlijke wedren vast te leggen, heh? Maar dat had zij dus jammer genoeg niet gedaan.
Oscar was helemaal buiten adem toen hij bij de Steeg van Storm arriveerde. Hij had minstens 50 meter in volle vaart afgelegd en dat was een zeer bijzondere prestatie van hem. Cera remde al eerder af toen ze in de gaten had dat ze het niet ging winnen.
K. liet haar twee haarfabrieken even op adem komen bij de Steeg, en wandelde vervolgens langzaam met hen terug naar de redactie. Daar aangekomen moesten er nodig een paar nagels worden bijgewerkt aan de Pergola, en K. ging tevreden naar binnen voor haar eerste kopje Nespresso.

3 opmerkingen:

Donita zei

Dat komt door die strakke dameslaarsjes dat de voorpatten van Os sneller gaan dan de achterpatten en hij bijkans struikelt.

Truus zei

Wat aandoenlijk zijn haarfabrieken toch soms.Moet toch eens gefilmd worden.
Onze Pippi en Pluis hollen nog steeds achter ons aan als we weer eens niet ongemerkt weg kunnen fietsen.

ina zei

Fototoestel aan een koordje om uw nek hangen, mevrouw K.