Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 8 september 2013

Siësta-tijd voorbij!

Het zou zomaar kunnen dat we de komende maanden nog een paar zeer warme dagen krijgen, want het was sowieso toch al een rare zomer, heh?
Maar wij gaan er toch maar van uit dat dit (zie foto) Oscar's laatste, echte siësta in de stoel bij het Poezenloket van dit jaar is geweest. En met dat "echte" doelen wij op: héél ver weg in dromenland, kanon afschieten en niet wakker worden, afijn, u begrijpt vast wel wat wij bedoelen.
Het waren afgelopen maanden heel drukke nachten voor de Os. Te warme nachten om binnen te blijven en bovendien teveel vreemde gasten op straat om in het donker vrij rond te laten lopen in de Katbladstraat of Kruidentuin. Dit gold trouwens niet alleen voor Oscar, maar natuurlijk ook voor Cera en de Boez.

Wel, het zal niemand zijn ontgaan dat er vannacht flink wat regen is gevallen en dat we een vrij donkere dag tegemoet gaan.
Mevrouw K. werd afgelopen nacht van de weersomslag op de hoogte gesteld door haar drie jongste reporters. De Boez sprong als eerste kletsnat op het dekbed, Cera meldde zich een half uur daarna en Oscar was een uur later hekkensluiter en derhalve het meest doorweekt. Helaas was er geen fotograaf aanwezig om dit vast te leggen.

8 opmerkingen:

Annemieke zei

Natte katten op bed zijn altijd een onaangename verrassing. En als dat nachtelijk gespook heeft er helaas nog niet voor gezorgd dat Oscar een beetje is afgeslankt....wat een pens!

Wad Woord & Wol zei

Dat wordt weer handdoeken klaarleggen.

Piet zei

Dat wordt het toch tijd voor een camera die aangesloten is op een pc. ;-)

Greet zei

Wat ligt ie er weer lief bij!

Greet zei

@ Piet, een soort van webcam die 24 uur per dag gericht is op het bed van de haarfabrieken (en mevr. K.) en die dan ook 24 uur per dag uitzendt.

ina zei

@Piet en Greet: Ja, DOEN!!

Wim van Ooyen zei

Wat een fantastisch idee een livecam gericht op het liefdesnestje van Mevrouw K.
Hoog Jan Kruis gehalte, die tweede prent (Jan, Jans en de haarkinderen).

Tom Poes zei

@ allemens ina:
viespeukpoes !!