Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 25 september 2013

Liever lui dan moe

Os, lig je nu alweer daarboven te pitten? En dat terwijl je bakje met brokjes gevaar loopt? Dure brokjes, weet je nog wel? Maar K. gaat die bakjes echt niet steeds bijvullen als jij alsmaar ligt te pitten en geen poot meer verzet. En al helemaal niet als je niet oplet en de boel hier zomaar laat leegjatten. Dat geldt trouwens ook voor je collega's, die net als jij ook liever lui dan moe zijn. Nee, dan mevrouw Troy! Zij bewaakte de redactie tenminste wel naar behoren en zij liet nooit iemand zomaar bij ons naar binnen lopen om brokjes te stelen!

Os, heb je eigenlijk wel gezien dat we bezoek hebben gekregen? Dat er iemand klaar staat om al jouw brokjes op te schrokken? Of denk je soms dat K. wel weer nieuwe in de bakjes zal doen?
Wel Os, dat gaat dus niet meer gebeuren. Neen.
Kom eerst maar eens van die Pergola af en zorg er maar snel voor dat het brokjesmonster weer leert dat er hier in huis niet gejat mag worden. Territorium bewaken, weet je nog wel? Oscar?7 opmerkingen:

ina zei

Hahaha, is hij nu weer bij u, mevrouw K.? Bij ons wordt hij telkens vakkundig weggemept door Cieniy en Lotje, terwijl Caja nu en dan ook een duit in het zakje doet. De jongens laten de bewaking graag aan de meiden over.

Dimitri zei

Kunt u niet een katrol aan die balk bevestigen en met touw en mandje de brokjes naar boven laten zweven voor de luie Os, mevrouw K.?
Zoals bij de hangende Meteorakloosters bij Kalampaka in Thessalië in het land van Dionysus.

Janus de Koppoes zei

@ hahaha allemenspoes ina:
Vakpoes

Greet zei

Goed idee, Dimitri, maar mevrouw K. houdt niet van goede ideeën.

katja zei

Die pootjes van Oscar! Schattig!

Dimitri zei

@ Dat is nie waar Greet.
Die gifpetitie van haar eigen was briljant !

Greet zei

@ Dimitri: Das waar.