Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 15 september 2013

Twee keer: op dieet!

In de Hoftuin was het leeg, d.w.z. dat wij daar geen andere haarfabrieken (Hofbewoners) konden ontdekken, en Harremans (ook wel Karremans genoemd) zat lekker in zijn huis opgesloten, zoals u op bijgaande foto kunt zien.
Wel, als alle leden van de partij Hof is Vol binnen zaten, was het hier tenminste veilig voor onze reporter Oscar en kon hij niet op wrede wijze worden uitgezet of aangevallen worden.
Dachten wij.


En dus begon Oscar aan zijn verkenningsrondje.

Maar u raadt het vast al: verstopt tussen de beplanting zat de leider van de partij himself (in eigen persoon zeg maar), en met hem valt dus niet te spotten.

Jammer alleen dat Myo een beetje aan de dikke kant is en niet zo snel meer kan rennen, heh? En al is Oscar ook aan de zware kant (zacht uitgedrukt), onze reporter had gelukkig genoeg voorsprong om de partijleider van Hof is Vol (Myo dus) voor te blijven en veilig de Katbladstraat te bereiken.
Myo gaf het halverwege de Poort al op en gromde tegen mevrouw K. toen zij vroeg of zij even mocht passeren.
Daaruit konden wij concluderen dat de partijleider de pest in had, of in elk geval behoorlijk chagrijnig was omdat hij Oscar niet te pakken had gekregen.
Toch maar eens op dieet, Myo?

3 opmerkingen:

ina zei

Maar Oscar is al met al toch uitgezet.

ina zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Tom Poes zei

@ allemens ina:
uitgezette brokkenpoes