Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 15 september 2013

Veranderingen

Cera heeft gisteren zomaar de Boez een mep gegeven. Mevrouw K. stond erbij en heeft het gezien.
Boez deed helemaal niks. Hij was gewoon naar Cera toe gelopen om haar te begroeten toen ze opeens keihard uithaalde. De Boez vertrok overigens geen spier, behalve dan dat hij zijn ogen dichtkneep (zie foto).
Cera is sowieso de laatste dagen wat brutaler geworden. Bij het serveren van het diner kwam zij al een paar keer luid mekkerend de keuken in, terwijl zij anders altijd stil en netjes op het vloerkleed bij de eettafel zit te wachten tot zij (zoals ze gewend is) als laatste in de rij haar voerbakje krijgt aangeboden. Is zij er misschien op uit om de plek van mevrouw Troy in te nemen?
De Boez heeft sinds de verdwijning van Troy een ontzettende knuffelbehoefte en vraagt veel aandacht van mevrouw K. Zij ontvangt zijn lieve kopjes natuurlijk met veel graagte, dat spreekt voor zich.

De enige aan wie wij helemaal niks merken is Oscar. Hij is het grootste deel van de dag buiten, zit op de pergola of in de Kruidentuin en komt op gezette tijden wat brokjes eten. 's Avonds komt hij net als altijd naast K. op de sofa liggen en schurkt dan tevreden knorrend tegen haar aan.

Japekoppie heeft vanochtend de taak op zich genomen na het ontbijt alle voerbakjes te controleren op restanten, iets wat zijn moeder altijd placht te doen.
De sfeer op de redactie is duidelijk aan het veranderen...

5 opmerkingen:

Wad Woord & Wol zei

Zo gaat dat hè?! Waar 'wij mensen' een lege plek nog willen koesteren, nemen de haarfabrieken er gewoon hun deel van in.
Lukt het u, mevrouw K., een beetje om het verlies van TT een plek te geven?

Annemieke zei

Bij ons werd pieper ook een stuk dominanter toen Rory weg was. En haar knuffelbehoefte werd ook groter. Groepsdynamiek bij katten.

Wilma zei

Tja, de rangorde zal weer opnieuw vastgesteld moeten gaan worden nu de Tokkie Troy is weggevallen. Zij was natuurlijk tot nu toe de baas in huis. Ik ben benieuwd hoe dat verder zal gaan.

Marjon zei

Ach wat mooi: hun manier om mevrouw Troy te gedenken, moet je maar denken. Heel herkenbaar ook, wij zagen ook vaak dat de "overblijvers" gedrag van de overledene nadeden. Blijkbaar wordt het als een noodzakelijke taak binnen de groep gezien en hebben ze nu geaccepteerd dat TT niet meer terugkomt en zij voor haar taken aan de lat staan. Ben benieuwd wie de nieuwe receptionist(e) wordt;-)

Dr. Klavan zei

Prachtig hoor, al die haarstakeholder katalyses. Zo levert een dramatisch verlies een keur aan nieuwe inzichten op.
De balans tekent zich al af zeg maar.