Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 14 september 2013

Gesteggel in de nacht

Afgelopen nacht (om een uur of half vijf - het was pikdonker) werd mevrouw K. gewekt door "kattengeluiden". Met dat laatste bedoelen wij dan wat gemekker, gesteggel en gekrabbel aan het kattenluik. Mevrouw K. had al eerder een keer haar bed uit moeten komen wegens klaaggeluiden (hulpgeroep) bij de voordeur: zij vond daar toen Oscar die met een nageltje vastzat in de sleutelbos die K. in het slot had laten zitten. Dit was niet de eerste keer, dus de sleutelbos mag nu echt niet meer in het slot blijven, heh mevrouw K.? Nee. Trouwens wel merkwaardig dat de Os denkt dat hij het slot kan opendraaien, of misschien denkt hij wel helemaal niks en doet hij maar wat op goed geluk. In elk geval mag dit niet meer voorkomen. Mevrouw K. moet ervoor zorgen dat ze de boel in haar bovenkamer weer beter op een rijtje krijgt, terug in het hier en nu, geen gepieker meer, orde op zaken, kop erbij houden...
Wel, de tweede keer dat mevrouw K. werd gewekt door kattengeluiden, merkte zij al direct op dat er geen één haarfabriek op de bovenverdieping te zien was. Geen Japekop op zijn kussentje achter de zoldertrap, geen Boez op zijn sofa of op bed (ook niet onder het dekbed), geen Cera op het tafeltje met kleedje waarop mevrouw Troy de laatste tijd vaak lag te slapen (Cera heeft dit plekje al sinds een paar nachten "ingenomen"), K. was helemaal alleen. Redenen genoeg om de benedenverdieping te inspecteren.
Maar K. zag reeds vanaf de trap alle vier reporters in het halletje bij de voordeur zitten of staan. Geen idee wat er aan de hand was, maar in elk geval moesten ze allemaal heel erg dringend naar buiten, dat was duidelijk. Pas half vijf, heh?
K. aarzelde. Waarom? Wel, sinds de verdwijning van mevrouw Troy is zij wat strenger geworden met betrekking tot de openingstijden van het kattenluik: de regels zijn aangescherpt want K. vindt het niet nodig dat de haarfabrieken midden in de nacht (en in de regen) buiten rondstruinen, het gevaarlijke water en de gevaarlijke weg zijn te dichtbij en in de stilte van de nacht gaan onze reporters verder van huis dan overdag, en met die wetenschap is het voor K. minder rustig slapen.
Wel, de haarfabrieken hielden vol en K. haalde bakzeil. Gelukkig was iedereen bij het ontbijt weer present.

6 opmerkingen:

ina zei

Wilden ze misschien mevrouw Troy gaan zoeken?

Greet zei

Wat een leuke foto, mevr. K.

Carla zei

Wat zit uw sleutelgat dan laag Mevrouw K. of kan Os op een krukje of trapje zitten om met zijn vingertje in uw hogere sleutelbosgat zeg maar aan te haken ?

Mevrouw Katblad zei

Het sleutelgat zit inderdaad aan de lage kant, maar daarbij komt ook dat Oscar zich erg goed kan uitrekken en er zodoende net bij kan.
Wij hebben overigens nog een slot aan de bovenkant waar Os nooit van zijn leven bij kan komen zonder krukje. Maar er staan dus geen krukjes in onze gang.

Carla zei

Maar niet om het 1 of ander, of hoe je het ook wendt of keert, begrijpen wij hieruit dat u bedoelt dat de sleutelbos binnen hing ? Dan behoeven wij ook niet voor het ergste te vrezen, u weet wel.

Anoniem zei

Het leven gaat gewoontjes door.
Dat is altijd zo met sleutels en sleutelgaten en sleutelbossen.