Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 20 september 2013

Kiezen of delen? Flauwekul!

"Tja Cera, het is kiezen of delen. Of je gaat nu weer eens een keer geduldig en vakkundig voor ons po(e)seren, of we beëindigen je contract. Jawel, lees de kleine lettertjes maar."
Dat zei de Hoofdredacteur dus tegen ons Meippie.
Wel, het poeseren ging Cera een paar jaar geleden een stuk makkelijker af, toen zij nog superslank was en zo lenig als een eekhoorntje. Doch sinds zij in de grotere maten terecht is gekomen, springt zij nog nauwelijks op hoge muurtjes of de evenwichtsbalk, maar kiest zij voornamelijk voor stevige bankjes en tafeltjes.

Gelukkig is haar vacht nog onberispelijk glad en glanzend en zijn haar kleuren niet verbleekt, en dat maakt dat zij nog steeds zeer de moeite waard is als model, zelfs al behoort zij nu tot de categorie XL met hangbuikje.

Dus Cera: kop op en doe je best!En Cera deed haar uiterste (nee, niet stinkende...) best, al was het alleen maar om mevrouw K. te plezieren en niet door onze hoofdredacteur ontslagen te worden...

Nu weten we natuurlijk allemaal dat de echte baas van het Katblad eigenlijk (als het erop aankomt) mevrouw K. is.
De Hoofdredacteur is er alleen voor de nodige voorzieningen, maar in feite, in het dagelijks leven zeg maar, zorgt K. er (samen met de fotograaf) voor dat het Katblad kan bestaan; zij doet immers in samenwerking met de haarfabrieken (reporters) het echte, het belangrijkste werk.


Dus mocht de Hoofdredacteur zo stom zijn jou te ontslaan, lieve Meippie Cera, dan gaan we met z'n allen weg bij het Katblad en beginnen we elders gewoon opnieuw, heh? Onder een andere naam desnoods, ja.
Maar goed, zover hoeft het niet te komen, toch?
Meippie, wat heb je toch een schattig bekkie.
Ja, je staat er prachtig op, hoor! Grote klasse! (Ha ha!)

Wel, we hadden wel weer genoeg foto's van ons topmodel gemaakt en bovendien was Meippie het zat want ze hoorde wat bewegen in de klimop, wilde dat graag bestuderen en stapte daarom van het poeseertafeltje af en klom in de vensterbank.

Nadat Cera was uitgekeken omdat er helaas niets uit de klimop tevoorschijn was gekomen, gingen we terug naar de redactie om de foto's in te leveren bij de Hoofdredacteur.
Het beëindigen van het contract van Cera is overigens niet meer ter sprake gekomen en dus gaan we ervan uit dat het zoals gebruikelijk automatisch wordt verlengd.

5 opmerkingen:

ina zei

Wat een prachtige foto's, vooral de vijfde; Cera is nog mooi genoeg als model, laat die hoofdredacteur toch gauw het rambam krijgen.

Greet zei

Zo is het. Je bent een mooi modelletje, Cera.

Tom Poes zei

@ allemens ina:
Catwalkpoes
zeg maar

Piet zei

schitterend, de foto's, vooral waar de ogen goed te zien zijn in het licht. Dat is een mooie foto om n te tekenen. ;-)

katja zei

Prachtige foto's! En vooral die met die ogen, wat een mooie kleur!

En wat de 'grote maten' betreft, las net in de VPRO gids dat er tegenwoordig zelfs een literaire stroming dreigt te ontstaan ('obilit') met romans met 'vraatzuchtige' hoofdpersonen.

Dus misschien zet het Katblad wel de trend wat betreft de fotografie! (Cera, maar ook Oscar).