Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 2 september 2013

Klopte het wel?

Mevrouw K. ging, nadat zij vlinders had gefotografeerd in de Kruidentuin, ook nog even naar de Hoftuin. Daar zitten merkwaardig genoeg namelijk vaak andere soorten vlinders, zoals deze Atalanta. Het exemplaar op de foto hiernaast was helemaal intact, maar iets verderop zat er nog één met een zwaar beschadigde vleugel, en het mens van M & M (die in eindje verderop in een stoel op een soort tablet zat te kijken) vertelde ons dat het waarschijnlijk Mickie was geweest die een hap uit het vlindervleugeltje had genomen, want zij is (net als Oscar) een fervent vlinderjager. Ja, zij heeft wat het hommeljagen betreft haar lesje sneller geleerd dan onze Boez, waaruit wij voorzichtig kunnen concluderen dat zij waarschijnlijk slimmer is dan hij, maar dat is niet zo moeilijk, heh? Nee. Wij hebben trouwens toch sterk het idee dat meisjeshaarfabrieken in het algemeen verstandiger zijn dan ventjes, maar dat hebben wij nog niet echt kunnen bewijzen, het blijft dus bij slechts een idee.

Wel, wij wilden Mickie graag interviewen over dit onderwerp, maar zij had andere dingen aan haar koppie. Mogelijk was zij moe geworden van het vlinderjagen, maar bovendien had zij het zeer druk met het in de gaten houden van de Boez, die met mevrouw K. was meegekomen naar de Hoftuin. Ja, Oscar was in de Kruidentuin gebleven omdat hij boos was op K., die immers naar hem geblazen had, en dus had hij haar in de steek gelaten en besloten bij Charli te blijven.


Mickie hield de Boez dusdanig scherp in de gaten en keek daarbij zo onvriendelijk, dat wij een sterk vermoeden hebben dat zij zich nu toch maar heeft aangesloten bij de Hof is Vol-groep. Haar huisgenoot Myo is immers de partijleider en haar leermeester, dus is het niet zo vreemd dat zij uiteindelijk toch door hem geïndoctrineerd werd, of tenminste wil uitproberen hoe het voelt om illegalen uit te zetten.
Wel, van uitzetten kwam nog niets, maar het voortraject daarvan heeft Mickie al aardig onder de knie.

De Boez voelde de boze blikken en was zo wijs om ver van Mickie vandaan te blijven. Bovendien liep hij nog steeds een beetje mank en was dus niet op zijn best, hard rennen zat er op dit moment niet in, laat staan dat hij zou moeten meppen of van zich afslaan. Maar Boez is een meester in het negeren dus deed hij dat: hij was zogenaamd bezig met wat eenvoudig snuffelwerk en liet daarbij zijn staart naar beneden hangen.
Mickie wist blijkbaar nog niet wat te doen in zo'n geval en had haar blik opeens op de Poort gericht. Natuurlijk volgde K. die blik, want als een haarfabriek zo strak in een bepaalde richting zit te loeren, moet daar wat te zien zijn, toch? Ja. Dus keerde K. zich met camera om.En inderdaad, daar zat Cera. Zij had haar ogen op de spleetjesstand gezet, en dat had vast te maken met de aanwezigheid en prangende blikken van Mickie.
Nee, Cera keek wel uit om de Hoftuin in te gaan; zij werd daar al genoeg aangevallen en geslagen door leden van de partij Hof is Vol en neemt dus geen risico meer.
Wel, mevrouw K. had genoeg vlinders gekiekt en besloot met Cera naar de Katbladstraat terug te keren.Terwijl K. een foto naam van een Koolwitje op de Verbena in haar eigen geveltuin, kwam opeens Myo de Poort uitlopen. Hij had dus ook ergens in de tuin gezeten, verscholen onder de struiken of tussen de planten. Zou zij door dit nieuwe gegeven deze reportage moeten herzien? Natuurlijk is het antwoord daarop JA, maar stel nu dat Myo zich niet verstopt had gehouden maar gewoon net pas uit zijn huis naar buiten was gekomen?
In dat geval zou het bovenstaande verhaal dus wel kloppen!
Eerst dan maar een kopje Nespresso, mevrouw K.?

4 opmerkingen:

Annemieke zei

Ik heb ook het idee dat vrouwtjes katten slimmer zijn dan mannen. Bewijs: pieper is in staat een dichte deur te openen door op de klink te springen. Haar moeder deed dit ook. Broer elrond niet (ook al heeft hij het haar zien doen). En broer tijger en iwan hebben dit volgens mij ook nooit gedaan.

Mispoes zei

@ Annemieke: dit is wetenschap van lik me haarfabriekvachtje.
Bewijs: ik ken drie katers en 0 poesen die deuren kunnen openen.

Hans zei

Een van mijn katers nam niet eens de moeite om te proberen een kattenluikje te openen. Hij liep er dwars doorheen!

Snelle Jelle zei

Ik heb het meestal de avond voor mijn kater, dat ik het sleutelgat niet kan vinden.