Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 8 september 2013

Arme sloeber met dikke pens

Ondanks een aantal stevige kambeurten met een zogenaamde (speciaal voor hem aangeschafte) furminator, denkt reporter Oscar dat er niemand zo goed voor zijn vacht kan zorgen als hijzelf. En die zorg van hem bestaat hoofdzakelijk uit het nemen van zandbaden (zeg maar).
Mevrouw K. is het daar niet mee eens.


En u kunt vast wel zien waarom.
Tjongejonge...


Het zou fijn zijn wanneer Oscar zich na zijn zandbad goed zou uitschudden of wassen, maar helaas. Nee, hij gaat na de rolpartij een slokje drinken van het goorste water wat je je maar kunt voorstellen.Hij krijgt het zelfs voor elkaar om het gore water nog viezer te maken door zijn baggerpoten erin te hangen. Voordeel: die poten zien er iets schoner uit als ze enige tijd hebben kunnen weken en daarna met het schuursponsje (tong dus, heh?) zijn bewerkt.
Maar vervolgens komt hij regelmatig thuis met een donkergrijze jas aan. Yegh!

Het is maar goed dat Oscar zo'n dikke pens heeft en iedereen daaruit kan afleiden dat hij een thuis heeft waar hij te vreten krijgt, want anders zou men zomaar kunnen denken dat hij een arme sloeber is die maar beter naar het asiel gebracht kan worden. Ja, zo heb inderdaad elk nadeel ook weer se voordeel, en daar laten we het maar bij.

5 opmerkingen:

ina zei

Allemensen, WAT een viespeuk!

Tom Poes zei

@ allemens ina:
peukpoes

Hans zei

Ik begrijp Os maar al te goed. furminator klinkt als een heel eng martelwerktuig!

Annemieke zei

Bah wat een viespeuk!

Anoniem zei

Kwestie van opvoeding, Ma K.