Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 23 september 2013

De grote onschuld

Boez, kon je niet even wachten totdat mevrouw K. het kattenmandje terug in de stoel had gelegd na het stofzuigen? Omdat zij namelijk liever niet al die haren van jou rechtstreeks op de bekleding wil hebben? Om maar niet te spreken van klontjes aarde, modder, dooie spinnen en blaadjes en dergelijke? Die stoel ziet er namelijk toch al niet zo puik meer uit nadat jij de onderkant met je nagels hebt bewerkt, want sinds je hier in huis bent gekomen heb je stelselmatig de bekleding onder klauwen genomen terwijl er een prima krabplank speciaal voor jou is opgehangen, heh? Maar jij vond die best wel dure stoel leuker, heh? Je bent trouwens daarstraks ook onder het dekbed geweest toen K. aan het stofzuigen was, niet? Want er ligt namelijk allemaal gruis in het bed van K. en dat vindt ze altijd heel erg naar want dan moet ze het bed weer uitvegen voordat ze erin kan gaan liggen. Eigenlijk ben je een vreselijke lastpak, heh Boez? Vanochtend ook weer, toen je op het aanrecht sprong omdat je zo nodig de nespresso-machine kopjes moest geven waardoor dat ding helemaal onder jouw haren kwam te zitten. Alsof mevrouw K. niks anders te doen heeft dan constant jouw sporen in huis uit te wissen om de boel toch nog enigszins netjes te houden. Ja, want stel je voor dat de mensen anders zouden kunnen denken dat we in een vies en vervuild huis wonen, ze dan misschien wel de gemeentereiniging gaan bellen om te zeggen dat er in de Katbladstraat een vies oud wijf met heel veel gore katten woont en dat er ingegrepen moet worden. En weet je wat er dan gebeurt, Boez? Dan sturen ze prikkemannetjes om ons huis schoon te maken en vrouwen met emmers en bezems en ontsmettingsmiddelen en dan moeten we allemaal het huis uit dus dan komt de dierenambulance om jullie naar het asiel te brengen en een andere ambulance om mevrouw K. naar een gesticht te brengen... En als ze dan ontdekken dat alles berust op een vreselijk misverstand en dat jij eigenlijk de oorzaak van alle viezigheid bent, is het al te laat want dan is ons huis ondertussen al door de bank verkocht en hebben vreemde mensen jullie uit het asiel opgehaald en .....
Boez, luister je wel? Boezelmanneke?

8 opmerkingen:

Wad Woord & Wol zei

Ik wilde wat schrijven, maar ik werd afgeleid. Net asl de B. denk ik.

Piet zei

Boez, dit bericht valt onder emotionele chantage. Niets van aantrekken dus en gewoon doorgaan wat je al deed. Alhoewel dat van het bed niet leuk is voor mw.K.

Anoniem zei

OEI, prikmannetjes en oei, stofzuigers!!!!Je mag ook nooit iets. Ook hier 5 van die figuren die WIJ MOGEN OOK NOOIT IETS!!denken.Kattenluik gebbruiken? Ben je belazerd. We willen dat de deur voor ons geopend wordt.Zo niet springen ze met een rotklap door het geopende bovenraamAls het even kan vreten we de pannen leeg als er gekookt wordt. Zoniet jatten we het van het bord.We jatten ook regelmatig vlees ergens in de buurt.En daar komen de mensen nog over klagen ook.We liggen niet in de kattenmanden maar in de hondenmand en de rest moet maar zien.De slaapkamer mogen we niet in maar daar staat nog wel eens een raam open. De stofzuiger moet al ons haar verwijderen. Totaaal onnodig en dat ding maakt een pestherrie. Nouja.
Geschreven door ons personeel en we leven mee met Boez. Wat een commentaar op hem zeg.

Truus zei

Als je af en toe zo'n poezenbuik te zien krijgt en ook nog mag aaien, bent u een bevoorrecht mens, vindt u niet?
Heerlijk

Boezelmans zei

Waar gaat dit over?
Ik sliep. Heb ze nare dingen over me verteld?

A.M. zei

Boez tiepkursus daan ?

Sabine zei

Heel herkenbaar..........

katja zei

Hihihi, die oogjes!