Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 31 juli 2013

Oorzaak werkweigering is raadsel

Wat u hier ziet is topreporter Oscar die weigert nog langer te werken in de Hoftuin, ook al gaat de fotograaf (of mevrouw K.) met hem mee.
Dat krijg je dus als harige reporters geen dag/nachtritme meer hebben en bij nacht en ontij rondstruinen; er gebeuren blijkbaar enge dingen waar wij op de redactie niet van weten, of zaken die het daglicht niet kunnen verdragen waardoor bij de haarfabrieken verwarring optreedt met werkweigering als gevolg. Ja, dat zou zomaar kunnen.

Het kan zijn dat Oscar in de Hoftuin werd lastig gevallen of misschien zelfs is aangevallen. Misschien zijn de leden van de partij Hof is Vol wel vooral 's nachts actief en hebben ze hun uitzettingsbeleid (net als hun nagels) aangescherpt. Het kan natuurlijk ook zijn dat er vreemde katers rondlopen (op zoek naar gewillige wijven) die niemand anders op hun pad kunnen velen. Het kan zelfs zo zijn dat het 's nachts in de Hoftuin spookt, of dat Oscar daar werd aangevallen door bijvoorbeeld een buitenaards wezen met hondenkop of nog enger. Bijvoorbeeld dus, heh?
Hoe dan ook, Oscar gaat niet meer met K. mee de Poort door.

Terwijl mevrouw K. een rondje door de tuin maakte bleef Oscar voor de Poort zitten, en toen zij weer in de Katbladstraat arriveerde lag Os daar te chillen op een bankje.
Het kan natuurlijk ook zijn dat hij gewoon ontzettend lui was, maar dat lijkt ons minder geloofwaardig.
We hopen nu maar dat hij zijn blijkbaar traumatiserende belevenis in de Hoftuin snel vergeet, want K. vindt er op deze manier niks aan, in die tuin dus.

3 opmerkingen:

Truus zei

Er zijn vast enge dingen gebeurd 's nachts. In die interessante film van de BBC lieten ze ook zien dat katten soms samen een gebied delen voor de ene overdag en voor de andere 's nachts.
Op TV die bavianen van dierenpark Emmen gezien vanmorgen ? Die zitten opeens niet meer op de grond maar in de bomen en eten niet. Ook iets gebeurd 's nachts , denken ze.

Mevrouw Katblad zei

Buitenaardse wezens???

Karina zei

Kan ook een plotselinge eruptie van negatieve aardstralen zijn.
Roodbilbavianen, dito mandrillen en rode haarfabrieken hebben daar een zesde zintuig voor.