Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 17 juli 2013

Nieuwe huisgenoot voor Snoesje

Dit is Harley!
De mensen van Snoes haalden deze kleine haarfabriek onlangs op bij een boerderij. Daar werd gezegd dat het kleine ventje al(!) 9 weken oud is, maar wij hebben zo onze twijfels daaromtrent, vooral omdat er meerdere nestjes waren en de mensen niet precies wisten welk kitten er nu bij welke moeder hoorde.
Harley scharrelde ergens bij een hooiberg rond toen hij werd opgehaald.
Nu woont hij dus bij Snoes, die hem niet bepaald met open poten heeft ontvangen. Hopelijk komt het allemaal goed met Harley en Snoes!

4 opmerkingen:

katja zei

Het is weer een schatje! Hij ziet er in ieder geval goed uit zo op het eerste gezicht (vaak hebben zulke katjes van de boerderij allemaal vieze oogjes (niesziekte)).
Was ie op bezoek bij de redactie of hebben ze bij hem thuis ook zulke muren?

Hans zei

Wat een sneosje, Snoesje

Inge zei

Ik mocht hem even knuffelen, wat een heerlijk klein babyventje is hij!

Mevrouw Katblad zei

@Katja: de anderen zagen er inderdaad minder fris uit, met vliesjes half voor de oogjes en snotneuzen. Laatst las mevrouw K. ergens dat dit soort katjes meestal ook niet oud worden als ze niet direct door een dierenarts worden gecontroleerd. Een van de poesjes was al zo ziek dat het mens van Snoes die "gratis" mocht meenemen. Maar ja, je kunt ze helaas niet allemaal redden, hoe hard dat ook klinkt.
En ja, Harley werd even bij ons op de redactie geshowd.