Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 1 juli 2013

Gifvrije hangplek!

Oscar, we moeten eens even serieus met elkaar babbelen. Want je doet de laatste tijd niks anders dan bovenop die Pergola liggen, en daar hebben wij een beetje moeite mee. Ja.
Wel, wij zullen je vertellen waarom.
Ten eerste zit je zo constant met je oren in de zon, en daar krijg je later problemen mee. Omdat ze roze zijn inderdaad, en dat maakt ze extra gevoelig voor verbranding en dat kan dan weer uitmonden in een enge ziekte. En smeren met zonnebrand wil je niet, toch? Daarom kun je dus maar beter uit de zon blijven.

Ten tweede wordt je op deze manier alsmaar dikker. Gebrek aan beweging inderdaad. En als je nog dikker wordt dan je al bent, is dat heel slecht voor je gezondheid.
Dus we hebben liever niet dat je zo lang op die Pergola ligt en hebben daarom de recordpogingen Pergola-Zitten uit onze items geschrapt. We gaan inderdaad niet meer klokken en er ook niet meer over schrijven.
In verband met dat veel te zwaar zijn trouwens, willen we bovendien liever niet meer dat je bij de buurvrouw gaat bijsnacken. Vooral omdat die blaasgruisbrokken van Ollie nogal vet zijn, maar bovendien omdat je thuis al genoeg eet. Dus dat bijsnacken schaffen we eveneens af, heb je dat begrepen? Ja, in plaats daarvan zou je misschien af en toe een extra wandelingetje kunnen maken; je bijdragen voor het Katblad zijn de laatste tijd ook een beetje saai aan het worden. Ja, dat vinden wij.

Nee, als je van ons wegloopt kunnen we niet goed verder praten. Dus wil je alsjeblieft weer even gaan zitten?
We waren namelijk nog niet klaar.

foto: Inge
Nee, deze korte loopjes zetten geen zoden aan de dijk. Wel iets meer schaduw inderdaad, maar over een paar minuten zit je ook hier in de zon.
Luister je nog, Os?


Wat ga je nu doen, Oscar? Hebben we nog je aandacht of hoe zit het?


Hier wilden we het namelijk ook nog even met je over hebben. Dat je steeds met je dikke achterste op onze mooie druiven zit, ja. Nee, dat vinden we niet zo leuk. Het is namelijk zo dat we graag een fraai afdakje willen creëren voor mevrouw K., zodat ze aan de tafel in de schaduw kan zitten als dat nodig is. Voor het geval dat het nog een hete zomer gaat worden, ja. En we willen graag dat de druifjes straks rood worden en niet voortijdig afbreken. Snap je?
Het is inderdaad waar dat we je hebben beloofd een mooi zitje te maken op die Pergola, met een parasolletje voor je oortjes. Te bereiken via een fraai trapje, ja. Maar dat is er nog niet van gekomen, nee.
Omdat mevrouw K. het een beetje druk heeft met andere, erg belangrijke dingen.
Er is niets belangrijker dan het welzijn van onze reporters, zeg je? En dat zitje met parasol dient bovenaan de prioriteitenlijst te staan? Beloofd is beloofd? Gifvrije hangplek?
Wel Os, daar heb je een belangrijk punt. We gaan direct aan de slag. Nee, het zal nog wel even duren, want eerst moeten we een ontwerp tekenen, dan een begroting maken, bouwvergunning aanvragen (ja, anders krijgen we daar weer problemen mee en die hebben we al genoeg). Afijn, je snapt dat e.e.a. niet zo snel gerealiseerd kan worden, heh?
Maar goed, als jij nou belooft om een kilootje af te vallen, kunnen wij die hele bouwprocedure misschien wat sneller laten verlopen. En zullen we nu maar even een stukje gaan wandelen? Os? Toch niet in slaap gevallen, heh?

1 opmerking:

katja zei

Wow, wat een mooie foto's zitten er weer bij. Os komt zo mooi uit tussen de druivenbladeren! En vooral ook weer die foto van Inge is erg prachtig!