Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 16 juli 2013

Mondje dicht...

De verjaardagsproeverij afgelopen zondag was helaas geen daverend succes. Oscar en Cera waren netjes op tijd aanwezig, Japekoppie was zoals gewoonlijk al ruim voor aanvang present, maar de oude Tokkie Troy verkoos niet aan de festiviteiten deel te nemen en de Boez was behoorlijk chagrijnig en had zich afgezonderd.Hij was nota bene in de Schuilhut gekropen, waar het broeiend warm was en het vol met vieze, stoffige spinnenwebben hing. En nee, hij wilde er niet uitkomen want hij lag daar best, vond hij.
Wel, mevrouw K. besloot tenslotte maar zonder hem en T.T. te beginnen met het uitdelen van wat fliebertjes zalmpaté.
De proeverij duurde echter niet lang. Nadat de drie gasten hun flieber met smaak hadden weggewerkt, lieten ook zij de tafel (en K.) in de steek. Het was waarschijnlijk gewoon te warm voor een verjaarspartijtje.


Niet lang na het vertrek van Oscar, Cera en Japekoppie kwam de Boez uit zijn hok om gezellig naast mevrouw K. te gaan zitten en zich van de webben en andere viezigheid te ontdoen.
En toen de zon eenmaal achter de huizen was verdwenen, kwam mevrouw Troy nog even een klein fliebertje zalm halen.
Nee, een bruisend feestje was het dus niet geworden; daar was het gewoon veel te warm voor. Overigens had ook K. daar last van. Ze vergat namelijk helemaal de op de markt gehaalde haring (zonder uitjes) te serveren en kwam die pas vanochtend weer in de koelkast tegen. We houden deze stommiteit uiteraard angstvallig geheim voor Japekoppie, want al te veel opwinding met dit warme weer is waarschijnlijk niet zo goed voor hem. Mondje dicht dus, heh?

2 opmerkingen:

Truus zei

Bovenste foto ziet er toch wel heel gezellig uit:)

ina zei

Rook het lekker in uw koelkast, mevrouw K.?