Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 5 juli 2013

Onkruid en Gourmet Diamant

Allereerst onze excuses voor de onregelmatige berichtgeving. Maar dat is eigenlijk allemaal de schuld van onze gemeente, die steeds maar niet wilde zeggen waar er op welk moment met Roundup werd gespoten. Die onzekerheid veroorzaakte namelijk grote onrust op de redactie van het Katblad. Ook moest er constant gepatrouilleerd worden in de Katbladbuurt om bijtijds de quads met gif te kunnen signaleren.
Tussendoor ging mevrouw K. regelmatig een uurtje met andere Rounduphaters naar de Kruidentuin om onkruid te verwijderen, voor het geval de gifkarmannetjes zouden denken dat daar ook gespoten moest worden. En dat is wel het allerlaatste wat wij willen omdat er kruiden staan die gegeten worden en onze haarfabrieken daar graag komen struinen en trippen in de nepeta. Nou, tot zover de uitleg. Laten we dan nu maar naar de volgende foto kijken.

Uiteraard ging Oscar steeds mee naar de Kruidentuin. Als hij niet ergens in of op de struiken lag te pitten, zat hij op de uitkijk. In elk geval bleef hij bij mevrouw K. in de buurt om haar af en toe moed in te spreken.Ja Os, dit stuk moet inderdaad nog gebeuren. Dank dat je ons erop wijst.

Ondertussen hebben wij onze haarfabrieken elke avond het schandelijk dure (maar ook zo lekkere) Gourmet Diamant geserveerd, dit om hen aan te moedigen vooral snel naar binnen te komen als mevrouw K. hen roept. Want al werd het spuiten van het gif steeds uitgesteld, maandag of dinsdag is het echt zover en dan hebben we graag dat onze reporters een heel goede reden hebben om (als wij hen roepen) subiet de straat te verlaten en zich te melden op de redactie voor het ontbijt. Dat ze vervolgens de rest van de dag worden opgesloten, weten ze niet.
Ook niet dat ze daarna weer gewone Gourmet krijgen maar dat heeft de Hoofdredacteur nu eenmaal zo bepaald.

2 opmerkingen:

ina zei

Pavlov misbruik.

Tom Poes zei

@ Blafpoes mens ina:
papegaaiengedrag
van u
zeg maar
Mispoes ?
Pavlovpoes