Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 11 juli 2013

Nieuwe brokjes geen succes

Altijd weer leuk, zo'n nieuwe doos. Vooral als die helemaal vol heeft gezeten met blikjes en zakken haarfabriekenvoer, want dan zit er een aangename, vertrouwde geur aan die doos.
Wel, de lege doos werd dus even op straat gezet (om later in repen gescheurd te worden) en Japekoppie nam er direct bezit van. Zo lag hij lekker te slapen, beschermd tegen de frisse noordenwind.

Later op de middag was de beurt aan Cera...

Maar waar het in dit bericht nu eigenlijk om gaat is dat wij een zakje brokjes hadden besteld voor de wat dikkere kat, zeg maar, om uit te proberen. Want onze drie jongste reporters hebben best wel wat last van obesitas, en daar heb je dus tegenwoordig speciaal voer voor (van het merk Royal Canin).
Wel, wij vulden de voerbakjes van Oscar, Cera en de Boez met deze prijzige brokjes en u raadt het vast al: ze verdommen het om ervan te eten, stelen liever de brokjes van mevrouw Troy en Japekoppie, en als die op zijn gaan ze lopen klieren en zeuren. Maar het ergste is dat de zo magere mevrouw Troy de brokjes wel erg graag lust, er zelfs teveel van eet en er vervolgens flink van over haar nek gaat! Wij hebben dus besloten dit voer maar niet meer te serveren...

4 opmerkingen:

ina zei

Hills heeft ook light brokjes, mevrouw Katblad. Ik wil wel proberen of onze katten de Royal Canin lusten, dan neem ik het wel van u over. En u kunt de Hills light brokjes proberen, die heb ik hier in grootverpakking.

Nelleke zei

Uw haarfabrieken, Mevrouw Katblad hebben het toch een stuk beter dan de meeste minimamensen in ons land.
Uw geurige deeltijddozen zijn zelfs nieuwer dan die destijds door het Leger des Heils uitgedeeld werden aan doosloze daklozen.

Robin zei

volgens mij moet je het ook langzaam opbouwen. Dus paar brokjes door het oude spul en dat (echt heeel erg langzaam) langzaam meer nieuwe brokje en minder oude brokjes. Kan je niet het nieuw voer in een waszakje voor bh's doen en dat bij de oude brokjes leggen, zodat ze elkaar hun geur overnemen. Tenslotte moet je ze gewoon voor de gek houden. ;-)

Truus zei

Geur schijnt heel belangrijk te zijn bij katten.Oud voer willen ze daarom ook vaak niet.
Bij mij lustte vroeger de slanke kat wel slimbrokjes uit de lichtblauwe zak van RC en de dikke maar nauwelijks...... Succes met de afslankpogingen.
De mijne sporten nu door maar achter ons op onze fietsen aan te blijven rennen.Lastig ook wel.