Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 25 juli 2013

Op zoek naar schaduw

Uiteraard wordt er tijdens deze warme dagen geen of weinig werk verzet door onze haarfabrieken en mevrouw K.; iedereen is lui, zwak, ziek of misselijk van de hitte.
Wamy echter loopt alsof er nog geen enkele mus van de daken is gevallen (???) door de Katbladbuurt te struinen. Hij moet wel af en toe een beetje uitpuffen en bijkomen, en kiest daarvoor plekjes uit die eigenlijk toebehoren aan andere haarfabrieken...
Hier ziet u hem onder onze buitentafel. Wij verdenken hem ervan dat hij met opzet steeds de redactie opzoekt om daar te komen uitrusten, omdat hij daarmee onze reporters behoorlijk irriteert.
Zoals hier dus: Oscar is niet blij met de brutale schaduwzoeker. Het is echter te warm om je druk te maken of ruzie te schoppen, dus laat Os het bij het indringend in de ogen kijken van het opdringerige ventje. Wamy probeert niet terug te kijken, wil dat eigenlijk toch ook weer wel en ziet daarom enigszins scheel. Tenminste, zo lijkt het.


Even later heeft Oscar zijn zin: Wamy is vertrokken en onze reporter heeft weer alle ruimte.

Geen opmerkingen: