Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 9 juli 2013

Wat een ochtend!

Mevrouw K. had gisteren extra vroeg het luik voor de reporters geopend; het was zo rond 04.00 uur.
Dat deed zij opdat de haarfabriekjes dan waarschijnlijk wel om een uur of 8 thuis zouden komen voor het ontbijt, vervolgens even zouden willen rusten en dat K. dan stiekem het luik kon afsluiten.
Ja, want de gifkarretjes zouden namelijk komen sproeien met dat vreselijke roundup, en wij wilden onze vijf schattenboutjes natuurlijk op tijd veilig binnen hebben. Wel, het liep allemaal heel anders dan gepland...

Het was erg mooi weer, en daarom waren twee reporters niet geïnteresseerd in hun ochtendhapje: de Boez en Cera dus. Bij het proberen die twee binnen te lokken, ontsnapte de Os weer... Maar uiteindelijk zat alles veilig in het afgesloten huis, terwijl mevrouw K. buiten paraat was, met camera in de aanslag en oren op steeltjes. Zij liep heen en weer van de redactie naar de hoek van de straat om de karretjes in een vroeg stadium te kunnen signaleren, en dat dan snel weer door te geven aan anderen, die elders op de loer lagen om eventuele overtredingen van de spuiters te kunnen registreren.
En ondertussen probeerde de Boez (zie foto) het luikje uit z'n voegen te slaan. K riep nog dat hij toch lekker even kon gaan slapen op z'n sofa, maar daar had de B. toevallig helemaal geen zin in.

En terwijl Boez bezig was het luik in elkaar te rammen (of uit elkaar, dat maakte hem niet uit), stond Oscar een partij te janken voor het raam (dat op een klein kiertje stond, voor de frisse lucht).
Als je toch al wat nerveus bent omdat de gifkarretjes elk moment kunnen komen, is het extra lastig als er twee haarfabrieken zo'n kabaal maken, dat kunnen we u verzekeren.
Gelukkig hadden mevrouw Troy, Japekoppie en Cera wel begrepen dat we niet voor niets een gedwongen pauze hadden ingelast, en zij lagen dus wél rustig op onze bovenverdieping een dutje te doen.
Welnu, de huistelefoon ging en K. moest snel naar binnen. De Os was nog sneller en ontsnapte naar buiten, K. was niet snel genoeg en kwam te laat bij de telefoon. Haar bloeddruk steeg en dat was niet verwonderlijk. Maar K. mocht geen tijd verloren laten gaan: de Os moest zo snel mogelijk weer in veiligheid worden gebracht. Dat lukte uiteindelijk met behulp van een blikje Gourmet, wat wij in de deuropening met luide klik wisten te openen. (Boez zat ondertussen in de huiskamer opgesloten.)

Snoes, die verderop op haar eigen tafel lag en wel buiten mocht blijven, volgde alles met veel belangstelling.
Maar dat terzijde.

Net toen K. dus weer alles op orde had, klopte mevrouw Inge op het raam. Ze kwam met het goede bericht dat de karretjes niet (meer) zouden komen; de spuiter had zijn werk afgebroken en was met zijn quad vertrokken naar de overkant van de gevaarlijke weg gereden. Voor het verhaal over het hoe en waarom moet u even op de facebookpagina van geen gif kijken:
https://www.facebook.com/geengif

Wel, in elk geval konden alle ramen en deuren weer open en mevrouw K. kon ontspannen... En zo werd het toch nog een (voor de Katbladbuurt althans) gifvrije, heerlijke dag!

6 opmerkingen:

Truus zei

Is het zeker dat hij niet meer terugkomt??

Mevrouw Katblad zei

Sowieso zal er geen gif worden gespoten in de Katbladstraat en Kruidentuin; de man had een plattegrond waarop dit gebied was ingekleurd met lichtgevende, roze viltstift. Ze zijn waarschijnlijk bang geworden voor mevrouw Katblad en haar medestrijders!

ina zei

Hahaha, zo zie je maar wat je kunt bereiken.

Inge zei

Er is mij verzekerd dat ze niet terug komen.
En daar was een getuige bij dus als ze stiekem toch terug komen span ik een rechtszaak tegen ze aan.
Bovendien vond de gifspuiter het zo niet leuk meer, zei hij.

Greet zei

Gefeliciteerd, mevr. Katblad. En nu maar hopen dat dit een beginnetje is en ze heel Nederland niet meer vol spuiten.

Bram Mosselwietz zei

Raar dat die opgeblazen gifkicker de kuierlatten neemt als je constant een cameraatje op hem richt. Doet hij alleen als hij onoorbare zaken van zins is. Zoals eergister spuiten op plekken waar niets groeit. Zocht u nog een betrouwbare advocaat voor uw rechtszaak mens Inge ?