Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 19 juli 2013

Ingezonden: Wie weet gouden mandje voor Mimmi?

GOED (T)HUIS GEZOCHT VOOR MIMMI
per eind juli 2013

Mimmi is een kleine mooie gesteriliseerde poes van twee jaar oud. Ze is in april 2013 gevonden in Spanje met een nestje kittens en naar het asiel gebracht. Via de Stichting Dierennood is zij op 25 juni in Nederland aangekomen, haar kittens zijn allemaal geadopteerd in Nederland en Mimmi mocht haar intrek nemen in Leiden.

In het huis waar zij is komen wonen vindt ze het zo fijn, dat ze al snel het hele huishouden overnam en de al aanwezige goedaardige je-weet-wel kater uit huis wil werken.
Er was een kleine hoop dat Mimmi na haar sterilisatie een beetje bij zou trekken, en de andere kat in huis zou tolereren. Helaas is dit niet zo gegaan en kunnen de katten alleen in huis als ze gescheiden van elkaar leven. In een huishouden met meerdere katten en mensen is de kans groter dat het wel goed gaat, omdat Mimmi dan haar pootjes te vol zou krijgen aan meerdere concurrenten. In een éénpersoonshuishouden is het beter dat Mimmi het enige huisdier is.Mimmi is een schat naar haar baasje, speelt erg lief, is dol op knuffelen en gaat graag naar buiten waar ze dichtbij het huis scharrelt. Ze krabt alleen aan de krabpaal, planten, meubels en overige zaken in huis laat zij met rust. Ze kwispelt blij met haar ‘krul’-staartje, zit een klein knikje in haar staartje maar daar heeft ze geen enkele last van. Haar baasje in Nederland moet haar met pijn in het hart afstaan omdat de andere kat in huis steeds banger en schichtiger wordt.Mimmi is gechipt, gesteriliseerd en getest op kattenaids, kattenleukemie en hartworm.
Ze is kerngezond en kan eind juli 2013 geplaatst worden.
Paspoort en inentingen bewijs zijn aanwezig.

Indien u geïnteresseerd bent en Mimmi thuis wilt bezoeken in Leiden, kunt u contact opnemen met:

Anne de Bloois
06-26906566

2 opmerkingen:

Mo denkt na en zei

Tja, ik zou zeggen eerst beter nadenken mensie.

Anne zei


Tja Mo, ondanks goed en lang nadenken, het stellen van voorwaarden en het krijgen van een toezegging die, toen ze eenmaal bij mij geplaatst was, werd ingetrokken, heb ik deze moeilijke beslissing moeten nemen. Het is niet anders, maar ik zoek naar een goede oplossing. Dank voor je constructieve bijdrage Mo !