Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 18 juli 2013

Twee geslaagde APK's

Hier ziet u Ollie op de onderzoektafel bij de dierenarts. Uiteraard wilde hij niet uit zijn mand komen en deed daarom alsof hij het erg druk had met een door hem haastig ingelaste wasbeurt.
Helaas trapte noch zijn mens, noch de dierenarts in dit stukje toneel.


Verder onderging de Bolle vrij rustig zijn APKtje. Hij werd uitgebreid nagekeken, kreeg zijn prikje en de gebruikelijke wormenpil. Ter afsluiting mocht hij nog even op de weegschaal.

Wel, Ol woog een paar jaar terug nog bijna 9 kilo maar is afgevallen; de weegschaal gaf nu nog slechts 6.3 kilo aan, en dat is natuurlijk veel beter voor zijn gewrichten (waarvan hij regelmatig last heeft). Ol hoopt dit najaar 16 jaar te worden.

Tja, en ondanks zijn eerdere protesten was Charli dus eveneens met ons wielhuis ontvoerd voor zijn jaarlijkse controle.
Tandjes waren een beetje vies, maar niet dusdanig erg dat er ingegrepen moest worden. Ook hij werd grondig geïnspecteerd, kreeg zijn prik etc.
De weegschaal gaf ook bij hem een lager gewicht aan dan bij zijn vorige bezoek, maar dat was geen reden voor ongerustheid. Charli is enkele weekjes ouder dan de Ol en het is vrij normaal dat bejaarde haarfabrieken gewicht verliezen; dat hoeft niks te betekenen, tenzij ze plotseling te snel vermageren.Wel, tot slot moest het rare teentje (zie voorpoot rechts) nog even bekeken worden. Het uitstekende nageltje krijgt hij namelijk zelf niet meer op orde, dus daar moest de konijnennagelkniptang aan te pas komen. Voor het gemak werden toen ook maar zijn andere nageltjes geknipt, maar dit natuurlijk alles onder zeer zwaar protest van Charl zelf.

Terug naar huis werd er nog een beetje gemekkerd vanaf de achterbank, maar eenmaal weer thuis vrijgelaten gingen Ol en Charl snel weer over tot de orde van de dag, wat voor Ol betekende dat hij direct naar zijn mand hobbelde en voor Charl dat hij een stukje door de Katbladstraat ging wandelen. En zo was alle ellende weer snel vergeten.

1 opmerking:

ina zei

Gefeliciteerd, jongens!