Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 2 juli 2013

Om zeep geholpen

Het was een heterdaadje: wij zagen de Boez door de Kruidentuin zigzaggen, dwars door de plantjes heen, en gaven hem daarvoor een berisping. Verbolgen ging hij direct op het stenen paadje staan, maar hij had een excuus. Ja, er was namelijk een vlinder (Kleine Vos - red.) vlak over zijn kop heen gevlogen, en toen had hij het echt niet meer tegen kunnen houden, zijn jachtinstinct. Maar direct daarna begon mevrouw K. opeens tegen hem schreeuwen, en hij was daar zo van geschrokken dat hij niet meer wist wat ie deed. Vervolgens pikte de Os de vlinder van hem af, en dat was eigenlijk nog het ergste van alles.

Inderdaad, een eindje verderop hield Oscar de Kleine Vos met zijn poot tegen de grond gedrukt.
Wij hebben nog geprobeerd de vlinder te redden, maar dat lukte maar half. Daar bedoelen wij mee dat we weliswaar de Os van de vlinder af konden halen, deze vloog toen nog weg ook, maar de manier waarop klopte niet helemaal meer, was niet erg soepeltjes te noemen. Later zagen we dat 't vlindertje een beschadigd vleugeltje had, en we vragen ons ernstig af of de Kleine Vos het nog gaat redden.


Uiteindelijk hadden we twee zwaar beledigde haarfabrieken, maar daar zat mevrouw K. dus helemaal niet mee, heh? Nee. Wel zat ze met het feit dat het eerste vlindertje sinds maanden waarschijnlijk door ons tuig om zeep geholpen is; we hebben het in elk geval niet meer teruggezien...

1 opmerking:

ina zei

Met deze 2 jongens heb je geen roundup meer nodig om de vliegbeestjes dood te maken. Jammer dat ze niet op onkruid jagen.