Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 29 juli 2013

Gewijzigde werktijden bij het Katblad

Nu het niet meer zo heet is, is onze topreporter Oscar weer wat actiever geworden en heeft hij zijn oude hobby "Watermanagement" weer opgepakt.
Hier ziet u hem bezig met de controle van de waterkwaliteit van het drinkbakje voor bijen, hommels en vlinders in de Kruidentuin. (Wij zagen overigens onlangs ook de eerste libelle van dit jaar.)

Eerder dachten wij dat Oscar een beetje aan het inkakken was, iets waarvoor hij met zijn 5 jaartjes nog veel te jong is. Nu hij echter dag én nacht vrije in- en uitloop heeft omdat het kattenluik niet meer dicht gaat, lijkt hij weer meer zin te krijgen in ook andere zaken dan alleen maar Pergola Zitten en bovenop of onder struiken liggen, alhoewel we hem nog wel regelmatig duttend in een plantenpot (het liefst om de Kattenstaart heen) aantreffen totdat mevrouw K. haar geveltuin gaat bewateren en hem per ongeluk met een flinke waterstraal raakt...
Bij de Boez lijkt de vrije uitloop averechts te werken, waarmee we bedoelen dat hij nu vooral 's nachts in de Katbladstraat of op ons dak loopt te zooien en klooien, en overdag voor pampus op zijn sofaatje ligt uit te rusten van zijn drukke, nachtelijke bezigheden.
Voor Cera geldt dat zij (net als Oscar) haar korte dutjes afwisselt met dito uitstapjes. Ook zij kan op deze manier beter haar energie kwijt en bovendien merken wij dat zij nu minder de behoefte heeft om midden in de nacht de aanval te openen op de tenen van mevrouw K., die met dit weer slechts bedekt worden door een laken...

Wat de oudjes betreft: Mevrouw Troy trippelt eveneens regelmatig midden in de nacht naar buiten, waar zij op onze buitentafel de wacht houdt. Het is namelijk in deze tijd van het jaar behoorlijk druk met haarfabrieken in de Katbladstraat als het donker is, in tegenstelling tot overdag, wanneer de zon te heftig brandt.
Alleen Japekoppie gaat samen met mevrouw K. naar boven om te slapen, en staat op als zij dat ook doet. Wij weten natuurlijk niet of hij 's nachts wel eens naar buiten sluipt, maar in elk geval ziet mevrouw K. hem elke keer als zij even haar ogen opent op het slaapkamervloerkleed liggen, niet ver van haar bed.

Wel, de werktijden van onze haarfabrieken zijn door het niet meer afsluiten van het kattenluik behoorlijk gewijzigd. Mevrouw K. zal daarmee moeten leren omgaan.

8 opmerkingen:

Truus zei

Ik vrees dat haarfabrieken van nature nacht/ schemerdieren zijn en het met dit mooie weer reuze naar hun zin hebben 's nachts buiten, als het op straat ook lekker rustig is.
Verder heel interessant met overal soortgenoten, die op stap zijn

ina zei

tropenrooster?

Greet zei

Moet u nu 's nachts ook op reportage, mevrouw Katblad?

Mevrouw Katblad zei

Nou mevrouw Truus, het zijn meer luie donders die gauw moe zijn en alsmaar dutjes willen doen. En verder is het ook vooral tegendraads tuig. Maar wat dat rustig op straat betreft, heeft u helemaal gelijk.
Mevrouw Ina: idioot voorstel!
Mevrouw Greet: wat zou u zelf doen?

Monica zei

Mevrouw Truus: Holland heeft zijn papadag. Misschien heeft Mevrouw K. niet iedere nacht mamadag als het tegendraads poezentuignacht is. Het is dan dromennacht en REMslaaptijd voor Mevrouw K. in Katbuurtistan.

Greet zei

Mevrouw Katblad, ik zou de hoofdredacteur en de fotograaf op pad sturen en zelf lekker in bed blijven liggen. Maar ik ken de kleine lettertjes in uw arbeidscontract niet.

ina zei

@Greet: de hoofdredacteur kan na 5 uur 's middags niet meer recht lopen, laat staan op reportage gaan.

Tom Poes zei

@Tropenpoes ina: hoe dat zo dan ?