Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 7 juli 2013

Uit betrouwbare bron

Uit betrouwbare bron (echt zeer betrouwbaar!) vernamen wij dat Wamy, vlak voordat deze foto werd genomen, nog bij het hok van de Kakelaars (kippen) van Iwan had gezeten en daar de nog erg jonge kuikentjes had zitten pesten. Dat deed hij door tegen het gaas van het hok aan te gaan liggen en hen op die manier bang te maken met zijn nadrukkelijke aanwezigheid. Het lukte, want het kakelvolkje raakte enigszins overstuur.
Wel, het mens van Iwan (en de andere haarfabrieken) was opgekomen voor haar jonge troeteldieren en had Wamy bij het hok weggejaagd. En Wams was naar de Hoftuin gevlucht. Daar stond heel toevallig mevrouw K., die van de W., terwijl de hij langs de wilde roos van het muurtje naar beneden afdaalde, deze foto maakte.

De brutaalste haarfabriek van de Kabladbuurt was al een eind op weg naar de uitgang van de tuin (de Poort) toen hij plots een voerbakje in het oog kreeg en omkeerde. Het bakje stond voor het huis van Panda en Harremans, maar de broertjes zelf zagen wij nergens. Wams sprong eerst in de vensterbank om naar binnen te turen, maar toen hij geen levende wezens in de kamer kon ontdekken, richtte hij zijn aandacht op het voerbakje waar nog enkele brokjes in lagen.
De weg was vrij, hij kon nu ongestoord zijn gang gaan. En dat deed hij dus ook.


Ja, dit was genieten geblazen. Na zijn nederlaag in de tuin van Iwan kon Wamy wel een opkikker gebruiken, heh?
Echt honger zal hij niet gehad hebben want het bakje ging niet leeg. Maar in elk geval had hij zijn ego middels deze diefstal weer een beetje opgekrikt en kon hij met nieuwe energie op zoek gaan naar zijn volgende avontuur. Wams besloot dat buiten de Hoftuin te doen; hij verdween uit ons beeld.

4 opmerkingen:

ina zei

Rest mij nog te melden dat Wamy naar mij keek alsof hij wilde zeggen: "Rotmens, ik doe toch niks?"

Wim van Ooyen zei

Ik snap er geen jota van, wat een warrig verhaal.
Als ik goed begrijp is het maar goed dat het blafpoesmens ina de W. heb weggejaagd van dat kleine niet vlieg kakelkroost van haar dus ?
Neemt de hoofseredactie wel op tijd de broodnodige pilletjes, zeg maar ?

Jacobien, Oosterwolde zei

Dat hebben wij ook vaak hoor dat de buurpoezen zeg maar met onze brokken en muizen ervandoorgaan.

ina zei

@Wim: Waar zit de warrigheid van het verhaal volgens u? Ik vind het zo duidelijk als wat. Maar dat komt misschien door mijn pilletjes.