Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 14 juli 2013

Aan het lijntje gehouden

Mevrouw K. was met de Boez en Cera in de Kruidentuin toen de B. opeens zijn inspectie staakte omdat hij iets bijzonders zag.
Wat dat was, kunt u op de volgende foto aanschouwen.
In de Parallelstraat was een kleine rood-witte bezig om de lengte van zijn riem uit te testen. Natuurlijk wilde deze haarfabriek graag naar de Kruidentuin komen om de Boez en Cera te ontmoeten, maar zijn lijn was helaas veel te kort.
Mevrouw K. sprak heel even met de mensen van deze harige jongen (ze stonden op het punt te beginnen met het avondmaal aan een tafeltje buiten op straat - dat zie je wel meer in Leiden), en vernam zo dat het ventje niet buiten vrij mag rondlopen omdat ze bang zijn dat hij de Gevaarlijke Weg zal oversteken. En hoewel er op dat punt een bord staat met 30 km, kan iedereen dagelijks ervaren dat er constant minstens 50 word gereden, en vaak nog wel veel sneller ook.
Heel verstandig dus om je haarfabriek daar niet los te laten lopen, heh?

Wel, de B. komt gelukkig nooit in de buurt van de Gevaarlijke Weg, en Cera hebben we ook nog nooit zien oversteken. De Kruidentuin ligt aan de rand van hun territorium en dus is het voor hen niet nodig om nog verder te gaan.
Cera kwam overigens wel naar de rand van de tuin om de rood-witte van dichtbij te bestuderen, want zij had deze jongen nog nooit eerder gezien en was daarom erg nieuwsgierig.
Het ventje had ondertussen ontdekt dat zijn lijn niet verder uit te rekken viel, maar ook dat zijn verrichtingen nauwkeurig door twee soortgenoten werden gevolgd, en het werd hoog tijd voor hem om de nieuwsgierige blikken eens te beantwoorden. Vooral de Boez vond hij erg interessant; deze was ondertussen onder de struiken door ook naar de rand van de tuin gekomen.

Ja, een mooie jongen is deze rood-witte, dat vinden wij nu ook!
Mevrouw K. had deze haarfabriek trouwens al eens eerder gezien, maar dan achter glas op de eerste verdieping. Hij kijkt dan namelijk toe hoe K. in de tuin aan het onkruid trekken is of gewoon met haar reporters een rondje loopt.
Wij hebben niet naar de naam en nadere bijzonderheden omtrent dit mooie haarbeest gevraagd; het eten van zijn mensen stond (zoals eerder gezegd) namelijk al op tafel en dan past het niet de boel te lang op te houden.
Maar misschien komt dat er nog wel een keer van.

2 opmerkingen:

Truus zei

Vraag: Had deze haarfabriek nou een tuigje om of alleen een halsbandje?
Zo'n tuigje lijkt mij misschien wel wat.Al blijft het toch lastig dat haarfabrieken altijd overal onderdoor en achterlangs willen.
Halsbandje vind ik te eng.

Wilma zei

Op de eerste foto van de mooie rooie is goed te zien dat hij een tuigje aan heeft Truus. Dus je kunt gerust zijn. ;-)