Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 1 augustus 2013

Japekoppie niet blij...

Japekoppie:
Er was een kleine proeverij geweest waarbij ik uiteraard aanwezig was, maar Cera dus ook en daar was ik het vooraf al niet mee eens, maar later nog meer niet.
Er werd namelijk een nieuw hapje geserveerd: een Confit van gevogeltelevertjes, afkomstig uit het Frankenland, lang en zorgvuldig door K. bewaard en voor dit speciale moment nu eindelijk eens uit de kast gepakt en opengemaakt. En Cera zat er met haar hebberige snufferd gelijk bovenop.

Natuurlijk, toen het deksel van het potje ging werd ook ik helemaal gek van de zalige geur, maar ik kon me tenminste beheersen. Tenminste, in die zin dat ik vrij rustig bleef maar dus wel de mij aangeboden fliebertjes met smaak en misschien iets te grote graagte opslokte.
Cera deed trouwens precies hetzelfde, maar pikte in een onbewaakt ogenblik mijn plek in terwijl niemand haar daarvoor toestemming had gegeven, zeker ik niet. En daarom kreeg ik dus steeds meer de pest in, daar zal niemand van opkijken.

Wel, toen onze gasten opstapten en mevrouw K. de tafel ging opruimen, zag ik die kleine lellebel steeds dichter naar dat potje (dat nog lang niet helemaal leeg was) toeschuiven. Ik dacht nog: die K. is ontzettend stom om eerst de niet-eetbare zooi op te gaan ruimen en dat potje daar zomaar open te laten staan. Niet dat ik ervan zou gaan jatten of zo brutaal ben op de tafel te klimmen om met mijn snufferd in het lekkers te duiken, want dat zou ik nooit doen.
Jawel, ik pak wel eens met mijn poot de hand van K. om duidelijk te maken dat ik ook zo mijn rechten heb (en zij haar plichten) en weet ook op andere manieren de aandacht te trekken als er lekkers op tafel komt of staat, maar op de tafel klimmen en jatten? Nee, dat heb ik nog nooit gedaan en zál dat ook nooit doen ook. Maar Cera dus wel, en K. had dat kunnen weten want tuttemien Cera heeft nu eenmaal geen manieren en houdt zich dus niet aan de regels die bij een proeverij gelden. Dus toen K. even naar binnen ging om haar camera te pakken, waren de poppen aan het dansen en vond ze die lellebel in de confit.

K. gilde iets tegen Cera, maar nam toch snel nog een foto van de kleine dievegge, die dus op haar beurt nog effe snel een extra grote hap van de foie nam. Daarna werd Cera van de tafel geduwd en de pot met gevogeltje-levertjes werd afgevoerd naar de keuken, net zoals trouwens de restanten kaas die nog op tafel stonden.
Nu had ik gedacht dat we voor het avondeten nog wel wat confit in onze voerbakjes zouden krijgen, want K. had immers boos geroepen dat de mensen er niet meer van konden eten nu Cera er met haar snuit in had zitten wroeten. Maar die pot lijkt dus compleet verdwenen te zijn; ik heb 'm tenminste nergens meer zien staan en er ook geen fliebers meer van gekregen. Ze zou hem toch niet hebben weggegooid, heh? Nee, dat kan ik me echt niet voorstellen.

5 opmerkingen:

ina zei

Cera heeft natuurlijk razende honger nu ze op dieet is, de arme meid.

Karina zei

De productie van fladderlever, Foie gras is in Nederland verboden omdat er sprake is van:
dwangvoedering met stalen buis, geperforeerde slokdarm daardoor, door zieke vervette lever kan het fladderbeest niet lopen zonder pijn, zeer pijnlijke dood.

Mevrouw Katblad zei

Dank voor deze info, Karina! Al was dit alles uiteraard bij ons bekend. Wij kochten echter geen foie gras; er zat zelfs geen enkel fliebertje eend of gans in.
In het potje dat wij kochten zaten gewoon een paar kippenlevertjes vermengd met veel varkensvlees en wat kruidjes; het kostte niet meer dan 2 euro vijftig maar was evengoed erg lekker. Dus van het door u bedoelde "slikken of stikken"-product was hier geen sprake. Dit ter uwer geruststelling.

Hans zei

Bovendien had u, mevrouw K. gewoon een laagje er af kunnen scheppen en dan was het weer gewoon eetbaar geweest voor tweevoeters. En zeker voor viervoeters, wat voor geluid ze ook maken!

Karina zei

Godzijdank.
Dan hoeven wij ons ook geen zorgen te maken over wrede ossenvechten, de wilde tijgers van Circus Cera of de eventuele toorn van mens Thieme.
Bestaat het vlooiencircus eigenlijk nog ?