Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 13 juli 2013

Geen (haar)bal

Mickie zat vanmiddag een beetje eenzaam op de trap in de Hoftuin. Ze had haar oogjes half gesloten, dus wij dachten dat zij zat te dommelen. Maar dat hadden wij verkeerd begrepen.
Nee, dit verhaal wordt niet bloedstollend en er zullen ook geen wonderen plaatsvinden. U kunt dus nu nog weg. Ja? Maar u kunt natuurlijk ook door blijven lezen, alleen willen wij dan geen gemopper achteraf. Vandaar dus.

Wel, Mickie had namelijk best gezien dat Oscar in aantocht was en zij hield hem scherp in de gaten. En dat de fotograaf om haar heen liep, interesseerde haar geen (haar)bal. Dat kwam mevrouw K. natuurlijk heel goed uit; zo kon zij er lustig op los knippen.

Oscar was om de trap heen gegaan omdat hij speciaal was gekomen om wat sprieten gras te kauwen. Dit gras (onder de trap) is namelijk het beste uit de hele Katbladbuurt, en vooral als je graag over je nek wilt gaan omdat je last van haarballen hebt, werken deze pollen uitstekend. Oscar begon lekker te kauwen en Mickie keek toe.Ze zag alleen niet zoveel als ze wilde zien, en daarom kwam ze de trap af en liep een rondje. Dit was natuurlijk om Os van een andere kant te kunnen benaderen en hem beter te kunnen bespieden, maar dat had u best al begrepen, toch? Nou dan.

Eerst zat Mickie een poosje achter de vuilnisbak. Maar of ze daar de Os nu nog steeds niet zo goed kon zien of dat de bak stonk? We weten het niet en hebben het niet gecontroleerd. Daar hadden we namelijk geen tijd voor, want Mick sloop langzaam naar de gras kauwende Oscar toe.
Oscar werd een beetje nerveus van de loerende Mick en staakte het kauwen. Gras vreten is heel erg privé en daar kun je geen pottenkijkers bij gebruiken. Dat wist u vast nog niet, maar begrijpen doet u het natuurlijk wel, toch?
Ja, Mickie was dus een storende factor en het lozen van die haarbal kon later ook nog, moet Os gedacht hebben. Hij probeerde Mick af te leiden door te doen alsof hij verderop iets erg belangwekkends zag.Dat ziet u hier.
Mevrouw K. trapte er zowaar in, maar het Mickelpoesje niet, want zij is niet van gisteren. Nee, want als je bij iemand als Myo in huis woont (partijleider van Hof is Vol), dan leer je snel. Tenminste, dat stellen wij ons zo voor.
En toen Mickie op een onbewaakt ogenblik plots over de pol heen sprong en onze reporter een pets voor zijn achterste gaf, hadden wij geen enkele twijfel meer omtrent haar vrijpostigheid en temperament.
Os schrok zich trouwens het apezuur (zeg maar), en wilde niet langer meer in de Hoftuin blijven.En zo kwam het dat wij met grote haast door de Poort terugliepen naar de redactie.

De vraag is nu of Mickie zich in de nabije toekomst bij de partij Hof is Vol zal gaan voegen, of misschien heeft ze dat reeds gedaan?
Wij kunnen ons niet voorstellen dat zij aansluiting zoekt bij een partij waarbij ook haar buurjongens Panda en Harremans horen, maar met haarfabrieken weet je het maar nooit.
We zullen e.e.a. echter goed in de gaten houden, en als ons iets opvalt, melden wij dat natuurlijk in dit Katblad.

3 opmerkingen:

ina zei

Zo, Mickie is brutaal zeg, die grote Oscar op zijn achterste meppen, je moet maar durven.. Het lijkt bijna zeker dat ze bij Hof is Vol hoort.

ina zei

Weet Mickies mens trouwens dat zij regelmatig Iwans straat oversteekt en aan de overkant loopt te zooien?

Dennis Boon zei

Ze is vaak 's nachts uren op stap en ligt dan overdag in haar mandje in de slaapkamer te slapen.