Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 6 juli 2013

Als een schaduw

We weten al een tijdje dat er twee nieuwe, zwarte haarfabrieken in de Katbladstraat zijn komen wonen (Appoe en Ienke), maar we zien hen niet vaak. Dat komt waarschijnlijk omdat ze vooral achter hun huis op de daken en in tuinen verblijven, maar zeker weten doen we dat niet; het is slechts een vermoeden.
Nu moesten we gisteren vaststellen dat vooral Ienke (hier op de foto) zich ook wel een beetje als een schaduw beweegt, en zodoende nauwelijks opvalt. We zagen hem aanvankelijk (heel toevallig) onder een wielhuis zitten, waar hij een poosje later onder vandaan kwam om vlak langs de gevels heel kalmpjes in de richting van het Zooiplein te wandelen. Natuurlijk ging onze fotograaf achter hem aan.

Maar Ienke had geen oog voor de camera omdat hij heel belangrijke zaken had af te wikkelen, zoals het markeren van de route naar zijn huis.
Uiteraard liep Oscar in het kielzog van onze fotograaf, maar hij negeerde zijn nieuwe buurtgenoot compleet en dat was vice versa.
Nu kunnen we hele theorieën loslaten op de reden van dit gedrag, maar we houden het er maar op dat geen van beiden behoefte heeft aan een nieuwe vriendschap.Omdat we al eens hebben gezien dat Ienke flink kan uithalen bij ongewenste intimiteiten, vond de fotograaf het niet zo verstandig om hem een aai te geven. Bovendien hebben we nog steeds geen nieuw flesje ontsmettingmiddel gehaald, een reden te meer om voorzichtig te zijn.
Wel, I. had nog een hoop te doen, gaf snel een paar kopjes tegen de benen van de fotograaf (Oscar keek jaloers toe) en ging er toen weer van tussen.
Betreffende de achtergrond van Ienke en zijn huisgenoot Appoe zijn we helaas nog niet veel wijzer geworden, dus dat heeft u nog van ons tegoed.

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Dat is Ienke! Ienke heeft een naamkokertje aan zijn bandje, Appoe niet ;)
Ze zijn vaak te vinden aan het eind van de Katbladstraat en bij het gevaarlijke water. Ik hoorde dat één van de twee, of misschien wel allebei, vaak in een gammel bootje zit voor het huis van Giz, Sonny en Wamy, terwijl het bootje heen en weer gaat door de golven van langsvarende pleziervaartuigen. Appoe komt daarnaast steeds vaker op bezoek bij het hierboven genoemde drietal om de brokkenvoorraad te inspecteren. De drie bewoners schijnen daar geen aanstoot aan te nemen.

Marit

ina zei

Kijk maar uit, Marit, straks heb je ook 5 katten.

Anoniem zei

@ Blafpoes mens ina:
beter dan 5 Russen in je NIMBY

ina zei

@Anoniem: Wat is NIMBY?

Mevrouw Katblad zei

Achtertuin?

de hoofdredacteur zei

Wij gaan de naamsverwisseling herstellen! Dank u!

Anoniem zei

Liever een kruisraket in je voortuin dan een Rus in je achtertuin, toch ?