Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 10 juli 2013

Oudste van de Katbladbuurt

Dit is de oude dame Poekie, ze is reeds twintig jaar oud en daarmee (voor zover wij weten) de oudste vrije-uitloop-haarfabriek van de Katbladbuurt. Dat is zij trouwens pas sinds dit voorjaar, toen de oude Gabber (22) overleed.
Wel, Poekie heeft weliswaar een aantal ouderdomskwaaltjes, maar ze gaat toch af en toe nog een klein stukje wandelen, met name naar de Kruidentuin. U ziet haar op bijgaande foto in eerder genoemde tuin zitten knikkebollen in de zon op een (bijna) onkruidvrij pad. Zij wilde helaas niet voor ons po(e)seren, daar vond zij het te warm voor. En wij eigenlijk ook.

3 opmerkingen:

ina zei

De oudjes doen het nog best!

Rosita S. zei

Waarom motten die paden, straten, stegen, lanen, grachten, hofjes, stoepen, bruggetjes, walkanten, opritten, singels, kerkhoven, sportcomplexen, geveltuintjes, harde bestratingen zonodig van schoon mooi bloeiend onkruid ontdaan worden ?
Vindt Poekie ook ongetwijfeld.
Wat is het verschil onder een heldere blote hemel zeg maar ?

Maarten zei

Maar is Poekie nou wel of niet van de YOLO fabrieksgeneratie ?