Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 2 augustus 2014

Treurig gegeven

Laatst kwamen wij Thassos tegen. Hij was net als mevrouw K. al vroeg op en liet weten dat hij een drukke dag voor de boeg had. Ja, want deze rooie rakker heeft niet alleen een deeltijdbaantje in de horeca als Terraskat, hij helpt ook regelmatig mee in de bloemenwinkel, iets verderop. Daar hoeft hij niet zulk fysiek zwaar werk te verrichten want wij zien hem regelmatig in de etalage zitten of liggen ten behoeve van de bewaking van de straat, maar in psychisch opzicht is e.e.a. geen sinecure, u begrijpt vast wel wat wij daarmee bedoelen. Nee?

Voor het geval dat u het bovenstaande niet goed snapt, leggen wij het even uit, met de medewerking van Thassos uiteraard, alleen dan wel buiten (en dus niet binnen) want de winkel is namelijk nog dicht (ja, zo vroeg was het dus nog).
Wel, gelegen achter de winkelruit ziet Thassos regelmatig verdachte individuen de winkel naderen. Soms lopen ze gewoon voorbij en dan is er niks aan de hand, maar zo nu en dan moet er een al te zeer gevaarlijke verdachte worden weggejaagd voordat hij/zij het in zijn kop haalt de gladiolen te knakken, rozenknopjes af te bijten of andere rotstreken uit te halen, zoals het omgooien van vazen en breken van porseleinen herderinnetjes of stenen kaboutertjes.

Kijk, daar komt toevallig net zo'n figuur aan. Ziet er inderdaad niet echt gevaarlijk uit, maar je weet maar nooit en om narigheid te voorkomen moet de Thas dus direct en snel optreden om zodoende de bloemen en kabouters te kunnen redden. Op zo'n moment zou het kunnen dat hij opstaat en de straat op gaat om op te treden.
De meeste gevaarlijke verdachten vrezen Thassos, dat kunt u op deze foto heel duidelijk zien.
En vlak nadat wij deze arme drommel op de foto hadden gezet, vloog de Thas deze (mogelijke) bloemenvernieler aan. Tenminste, dat was de bedoeling.
Doch het schaapje zette het gelukkig op tijd op een lopen en ontsnapte zodoende aan de scherpe klauwen en nagels van de bloemenwinkelbewaker.

Nou, zo gaat het dus ongeveer, heh?
Maar meestal is het gelukkig niet nodig om de winkel uit te komen omdat heel veel figuren al afdruipen als Thas hen op een dodelijke blik trakteert. Overigens, als beloning voor zijn inspanningen krijgt hij eersteklas brokjes, dus dat is helemaal niet verkeerd. Ja, water zat en aaien ook.
En nee, in het restaurant is de voedselvoorziening minder interessant geworden omdat Thassos alle gerechten al een keer heeft geproefd, en er zitten bovendien te vaak blafbeesten op het terras zodat het testen van de stoelzittingen hem tegenwoordig minder genoegen schenkt dan voorheen. Dus overweegt Thassos nu om fulltime te gaan werken bij de bloemenwinkel en zich terug te trekken uit de horeca. Misschien moeten we voortaan maar weer naar een Grieks eiland om te kunnen genieten van belangstellende haarfabrieken tijdens een hapje of drankje in de buitenlucht? Want terraskatten zijn hier in Leiden vrij zeldzaam, en dat is een treurig gegeven.

6 opmerkingen:

Inge zei

Schaapje is erg erg schattig! <3

Annemieke zei

Hier in Kreta is een team terraskatten aanwezig. Moeder en vier TKs in opleiding.

Bianca zei

Waarom zien de terraskatten in Griekenland er eigenlijk altijd zo uitgemergeld en schurftachtig uit ? Een soort afgekloven souvlakies aan een stokkie zeg maar. Houden ze in dat knoflookland niet van haarfabrieken ?

katja zei

Dat is lang geleden, dat we Thassos in het Katblad zagen!
Jammer voor al die 'schaapjes' daar in de buurt, dat Thassos last heeft van een vorm van paranoia, waardoor hij in de meest onschuldige individuen gevaarlijke verdachten meent te herkennen.

Mevrouw Katblad zei

Ja Katja, en daarom zijn we blij dat Thassos niet meer hier in de straat de Schrik van de Buurt speelt!

ina zei

Mooie foto, die eerste.