Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 17 augustus 2014

Uit het AD van vandaag

De kat Cuppy © ABC News.
Een poes in de Amerikaanse staat Californië heeft zijn baasjes urenlang geterroriseerd. Een moeder en haar volwassen dochter waren zo bang voor hun op hol geslagen kat dat ze niet meer hun slaapkamer uit durfden. Uiteindelijk belden ze midden in de nacht het noodnummer 911 om de politie in te schakelen.
Op beelden van het lokale televisiestation is te zien hoe de politieagenten de voordeur van het huis open doen om daar een ijzingwekkend rustige kat te zien komen aanlopen. Met een bezemsteel in de hand weten ze het beest genoeg te imponeren waarna hij vanzelf wegloopt. En zo konden de vrouwen na uren de slaapkamer weer veilig verlaten.

Volgens de dochter moest ze midden in de nacht naar de wc maar dat viel bij de kat in verkeerde aarde en hij kreeg een krabbende woedeaanval. Volgens de twee viel de kat hen steeds aan als ze de deur van de kamer open deden.

Opvliegend
De poes met de naam Cuppy woont al veertien jaar bij de mensen thuis maar heeft volgens de eigenaren een opvliegend karakter. Zodra er een zwerfhond langs hun huis in Chula Vista loopt, slaat hij op hol. 'Ik denk dat het gewoon een brok woede is', aldus de buurvrouw die de politie hielp met de sleutel van het huis.  

De agenten zeggen dat ze gewoonlijk niet helpen in zulke gevallen. Maar omdat het midden in de nacht was, zou het anders uren duren voordat collega's van de betreffende dierenafdeling in actie zouden komen.

3 opmerkingen:

katja zei

Tja, in het filmpje zie je eigenlijk niets raars meer aan de kat...helaas zijn ze na afloop wel met hem naar de dierenarts gegaan om hem te laten inslapen, maar ja, als hij inderdaad urenlang bleef aanvallen zit er echt wel iets niet goed bij die kat natuurlijk.

Cisca zei

Wat een idioot verhaal.Meestal komen de slachtoffers ook wel aan het woord met of zonder kapot gekrabt nachtpon in beeld. Want daar hebben ze het toch over in het filmpje.Ik kan ook niets vreemds aan de kat zien.Ik vind het wel vreemd dat ze daar 911 voor bellen.

ina zei

Niks gewend daar in Californie.