Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 6 augustus 2014

Hachelijk avontuur van restaurantkat Simba

Laatst gingen wij een hapje eten in de binnenstad bij eetgelegenheid FF, vlakbij het Rapenburg. Wij hadden namelijk gehoord dat daar een restaurantkat de dienst uitmaakte, en dat deze haarfabriek pas nog een angstig avontuur had meegemaakt. Daar wilden wij uiteraard meer over horen.
We vonden Simba, een Noorse Boskat, op een stoeltje binnen in het restaurantje, want daar was het lekker rustig (de gasten zaten voornamelijk buiten op het terras) en kon hij de lekkere geuren uit de keuken goed opsnuiven.


Simba werd, als we het goed hebben begrepen, gevonden op Marktplaats.
Hij leek uitstekend geschikt voor een baan in de horeca en zodoende mocht hij mee naar de FF. En zo te zien heeft hij het daar uitstekend naar zijn zin!

Simba doet dus aan geurcontrole, maar ook het uittesten van stoelen staat in zijn taakomschrijving, en ook dat doet hij met veel plezier.
Echter, vorige maand beleefde hij een heel spannend avontuur.
Simba was namelijk op stap gegaan en ontdekte in het Rapenburg een dikke laag kroos. Hij moet gedacht hebben dat het laagje groen beloopbaar was, maar het kan ook zijn dat hij gestruikeld is of een vliegbeestje achterna zat, want op een gegeven moment lag hij tussen het kroos te spartelen. Van de toedracht zijn dus geen getuigen van gevonden.

Na drie dagen van vermissing werd Simba eindelijk door iemand gezien. Hij had een gat in de kademuur gevonden en was daar ingekropen. (Er hangen op die plek geen reddingstouwen van Kat uit de Gracht!)
Simba kon niet meer uit het gat weg en heeft daar dus al die drie dagen gezeten, niemand die hem hoorde of zag, tot dat moment dus.
Een stoere jongeman moest het natte kroos in om Simba te kunnen redden, dat lukte uiteindelijk en de restaurantkat van FF kan nu rustig bijkomen van zijn hachelijk avontuur.


En vanaf een stoel op het terras heeft hij een prachtig uitzicht op één van de mooiste plekjes in Leiden!
Wel, wij hopen dat Simba zo verstandig zal zijn om niet meer zo dicht bij de gracht te komen, vlakbij zijn terras heeft hij immers een prima stuk territorium dat groot genoeg voor hem is!

Voor wie zich zorgen maakt over de hygiëne in deze eetgelegenheid: Simba mag uiteraard niet in de keuken komen! En hij mag ook niet de gasten lastig vallen of op de tafels springen, en dat doet hij dan ook niet. Wel is hij in voor een aai, en mocht u toevallig wat gezonde kattensnoepjes in uw tas hebben, mag u hem er best eentje aanbieden.
Wij wensen Simba nog een lang, veilig en gezond leven toe in deze prachtige omgeving en zullen hem vast en zeker nog eens komen opzoeken!

11 opmerkingen:

Pier zei

Gezonde poessoepjes ?
Koreaanse receptuur ?

ina zei

Mooie jongen, die Simba.

Mevrouw Katblad zei

Wij horen net dat het niet het Rapenburg was waar Simba was ingedonderd, maar de Singel bij de Hortus.
Onze excuses voor de foute berichtgeving!

De Club van Rome zei

Om nog meer verwarring te voorkomen Mevrouw Katblad, kunt u beter geen reportages meer maken buiten uw eigen Bladkatgebied.

ina zei

Ach, kroos is kroos en water is water, nietwaar?

Bianca zei

@ ina: je ziet zelden kroos in binnenwaters, misschien bedoelt de redactie gele plomp of waterlelie ? Bovendien heb je daar glooiende natuur- en katvriendelijke oevers.
De vraag is of Mevrouw K. wel haar pilletjes op had op die terrasexcursie zeg maar.

Bianca zei

@ ina: je ziet zelden kroos in binnenwaters, misschien bedoelt de redactie gele plomp of waterlelie ? Bovendien heb je daar glooiende natuur- en katvriendelijke oevers.
De vraag is of Mevrouw K. wel haar pilletjes op had op die bewuste terrasexcursie zeg maar.

Inge zei

Hier een link naar de foto van Simba in de Hortus nadat hij eindelijk ontdekt was in de buis.
Daarna werd hij gered.

http://i307.photobucket.com/albums/nn310/Ingeeveline/simbagevonden_zps00c3f3d6.jpg

(Copieer de foto in de adresbalk van je browser en de foto word zichtbaar.)

Wilma zei

Jeetje, dat is ook een wonder geweest dat iemand hem daar gevonden heeft, als ik die foto zo bekijk. Wat een mooie man is het trouwens!

Jacq. zei

Zeker een donker gat! Is een wonder dat ie gered is. Gelukkig maar...

De Club van Gulp en Geul (gem. Beekbergen) zei

Donders.
een echte rioolratkatfabriek zeg maar, reeds pollens.