Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 4 augustus 2014

Nog even over nadenken

Oscar:
Het is inderdaad waar dat ze me nog zo had gewaarschuwd: ik moest van de vlinders afblijven want ik krijg genoeg brokken en tegenwoordig zelfs ook af en toe blokjes vers runderhart. Nee, wat dat betreft heb ik heus niks te klagen, dat moet ik volmondig beamen.
Maar goed, als er dan zo'n vliegbeestje toevallig opeens zomaar vlak voor mijn snuit fladdert en me uitdaagt, moet ik het wel een mep geven. Dat is namelijk mijn instinct en daar doet niemand wat aan, ook ikzelf kan dat niet tegenhouden.
Wel, mevrouw K. werd toen dus boos omdat ze me had gewaarschuwd en ik er toch eentje heb opgepeuzeld. Kriebelde inderdaad wat in mijn keel, maar na een paar keer goed slikken, gleed ie vanzelf verder naar beneden.
Afijn, ze heeft me toen naar onder deze tafel verwezen en ik moest me koest houden terwijl zij een kwartier lang aan het tellen ging. Vandaar dus dat ik hier lig...

Dat tellen duurt eigenlijk best lang, want die fladderaars zijn nogal actief en ze vliegen van hot naar her. Dus zij er eerst achteraan, alsmaar lopend rond het centrum van de Kruidentuin, tot ze in de gaten had dat haar methode niet deugde en ze er maar bij ging zitten, hier tegenover me. En nou wacht ik dus tot het kwartier voorbij is, want dan gaan we misschien nog wel een stukje lopen, zij en ik...

Nadat het kwartier nauwelijks was verstreken...

Joehoe, mevrouw K., het is tijd!
Wat ik nog even van u wilde weten: heeft u die ene nou meegeteld of niet?
Hoezo moet u daar nog even over nadenken?

2 opmerkingen:

De Club van Eerbeek (gem. Appeldoorn) zei

Tjongejonge, het is toch wat met die kriebelende vlinders.
Saskia Noort daarentegen viel alleszins mee. We boffen zo wie zo, want dit jaar geen klachten van de reporters over dat muurkassie met al die zwetende en (af)vallende Toer de Frats renners.

ina zei

Schuldbewust gezicht van Oscar.