Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 10 augustus 2014

Ligplekverdeling tijdens regen

Op een druilerige zondag kun je je tijd het beste besteden door wat slaap in te halen. Oscar doet dat op het grote bed. Op zich is dat heel bijzonder, want de Os kwam eerst maar zelden boven, en op het grote bed kwam hij al helemaal niet. Echter, de laatste tijd vinden wij hem steeds vaker op het bed. En dan natuurlijk het liefst pontificaal in het midden.
Wel, u zult begrijpen dat de Os niet van plan is vandaag een poot uit te steken, qua werk dan. Wij geven hem niet helemaal ongelijk.


De Boez kiest tegenwoordig geregeld voor het kattenkussentje voor het raam. En dan gaat hij zo liggen dat hij de straat in de gaten kan houden want dat vindt hij blijkbaar belangrijk. Als wij hem vragen om even om te kijken, doet hij dat uiteraard niet want de Boez is geen blafbeest en dus verroert hij geen vin (of oor) en slaapt hij zogenaamd gewoon door.
En de jongedame?


Zij doet haar schoonheidsslaapje op het logeerbed, waarschijnlijk omdat daar Sweet Love (en nog een paar van die schattige woordjes) op staat gedrukt.
Helaas werd zij gewekt door de komst van mevrouw K., en dat vindt zij duidelijk niet zo prettig.
Ook Cera gaat vast niet meer aan de slag vandaag; haar mooie, oranje vlekjes zouden eens uit kunnen lopen, of erger: verdwijnen!
Wel, geen buitenfoto's dus vandaag, en dat is maar goed ook want anders zou de camera toch maar nat worden, met alle gevolgen van dien.
Welterusten luie mormels!

2 opmerkingen:

Piet zei

Moeten wij niet hun voorbeeld volgen? Gewoon een luie zondag inlassen en genieten van (bijna) niets doen.

Inge zei

Groot gelijk hebben de redactiekatten.
Ik heb zelf ook een pyjama dagje ingelast en Bob & Bill liggen buiten af en toe een hapje eten ook al de hele dag in hun schoenendozen!