Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 27 augustus 2014

Blikjes met vlinders in de bonus?

Vanochtend vroeg zagen wij Mickie in het midden van de Hoftuin zitten.
Misschien zou zij vandaag wel bereid zijn tot het meewerken aan een diepte-interview?
Wel, dacht mevrouw K., we kunnen het allicht proberen want nooit geschoten is altijd mis, en daarom nam zij alvast een foto van Mickie, al was de afstand nog best groot.
Toen liep K. voorzichtig naar het haarfabriekmeisje toe.

En zowaar, Mickie ging er niet vandoor maar bleef braaf zitten. Misschien kwam dat ook omdat mevrouw K. door de knieën ging en daardoor minder groot en gevaarlijk leek? Het zou zomaar kunnen.
In elk geval was dit een onverwacht, zeer geschikt moment voor een ernstig gesprek met het kleine lappenmeisje.

Wel, Mickie, vertel eens: wat zijn je plannen voor vandaag en hoe denk je die uit te gaan voeren?
Daar moest Mickie even over nadenken want op zo'n ingewikkelde vraag had ze niet gerekend.


Maar Mickje is een slimme meid en niet voor één gat te vangen. Ze vertelde ons dat haar plannen niet van belang waren omdat ze (net als alle andere haarfabrieken) in het nu leeft en dus nooit in het straks, behalve als er een lekkere maaltijd in op komst is. Dat klonk K. heel bekend in de oren want dat zeggen alle andere haarfabrieken ook altijd. En ze veranderde haar vraag dusdanig dat deze beter door het haarfabriekmeisje te beantwoorden viel of tenminste redelijk te behappen was.
Wat ben je aan het doen, Mickie?

Wel, ook geen echt makkelijke vraag natuurlijk, maar na even nagedacht te hebben vertelde Mick dat ze zat te wachten op de vlinders. Ja, ze had er wel al één gezien (een kleine vos - red.) maar die zat nu hoog in de boom (vlinderstruik) om met zijn vleugels de warme ochtendzonnestralen op te vangen. En Mickie kon niet bij hem komen want in de vlinderstruik (boom) is het moeilijk klimmen en bovendien was die vlinder ook niet achterlijk, hij zou natuurlijk allang weggevlogen zijn als het harige lappendekentje nog maar pas halverwege in de struik hing. Bovendien waren de takken van de vlinderstruik niet zo dik en is Mick ondertussen best een flinke meid geworden; een ongeluk zit nou eenmaal altijd in een klein hoekje.

Maar misschien was mevrouw K. wel op weg naar de supergrutter? En wellicht verkochten ze daar blikjes met vlinders en waren deze misschien ook nog toevallig in de bonus?
Helaas, K. kreeg geen gelegenheid om haar antwoord te formuleren op deze interessante vragen, want plots kreeg Mickie een onweerstaanbare behoefte om naar haar huis te rennen, en daarmee was het interview dus opeens afgelopen...

Maar als mevrouw K. later op de dag naar de grootgrutter gaat, zal zij toch even bij de servicebalie informeren naar blikjes (nog levende) vlinders, al loopt zij dan waarschijnlijk wel een redelijke kans per dwangbuis afgevoerd te worden. Hoewel, waarom eigenlijk ook niet als je tegenwoordig ook al via internet levende lieveheersbeestjes kunt bestellen? Straks maar even google op loslaten, heh? Ja.

2 opmerkingen:

katja zei

Is dit misschien iets voor Mickie? Even knippen en in adresbalk plakken: https://www.youtube.com/watch?v=mqT2VJT37CQ

Niet boos worden, het is geen echte, hij is op batterijen!

ina zei

Ik weet wat Mickie verder op de dag heeft gedaan. Ze kwam weer eens bij de kippen op bezoek. Ik had net een kippenhokje in de verf gezet, dus Dennis: Als Mickie thuiskomt met groene voetjes weet je hoe dat komt. Het is verf op terpentinebasis, dus met water en zeep poetsen heeft geen zin.