Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 17 augustus 2014

Katbladfans kwamen kennis maken

Vrijdagmiddag kwamen er twee Katbladfans (uit Amsterdam en Veenendaal) bij ons op bezoek. Zij wilden heel graag zien waar precies in Leiden de redactie van het Katblad zich bevond en wilden uiteraard kennismaken met onze reporters.
Wij hadden de reporters verteld over het bezoek en hen gevraagd in de buurt te blijven. Hiernaast ziet u hoe de Boez bovenop de buitentafel op de gasten (twee dames) zit te wachten.
Hoewel, het kan ook zijn dat hij de toen net twistende Os en Cera zat te bekijken (zie vorig bericht), want e.e.a. gebeurde namelijk ongeveer op hetzelfde moment.
Toen onze bezoekers arriveerden, ging de Boez ervandoor. Gelukkig bleef hij wel dicht in de buurt zodat de fans hem van redelijk dichtbij konden bekijken.
Het spreekt vanzelf dat Cera wel naar de dames toekwam om zich even lekker te laten aaien en knuffelen. Ook Oscar meldde zich even later, maar gedroeg zich duidelijk minder opdringerig dan ons meipje. Eén van de dames merkte op dat onze reporters er in het echt minder reusachtig uitzien dan op de foto...

Wij kregen ook nog cadeautjes, jawel! Een doos met blikjes overheerlijke mousse voor de reporters en een pot huisgemaakte bramenjam voor mevrouw K.!
Onder het genot van eerst een kopje thee en daarna een glaasje wijn, hebben wij aan de buitentafel gezellig zitten keuvelen over onze wederzijdse nog levende haarfabrieken, maar natuurlijk ook over die ons helaas zijn ontvallen.

Wij bedanken ons bezoek voor hun leuke verhalen en de gezelligheid, en wij hebben hen uitgenodigd voor ons volgend Katbladfeest. Wanneer dat precies zal zijn weten we nog niet, maar in elk geval niet nog dit kalenderjaar... Doch wat in het vat zit, verzuurt niet!
Voor ons was het trouwens heel leuk om eens kennis te maken met een paar van onze lezers! En wat nog aardig is om te vertellen: één van de dames is bezig geweest het hele Katblad vanaf het begin door te nemen; zij is thans gearriveerd in september 2012 en heeft dus nog heel wat inhaalleeswerk voor de boeg!
Ja, wat was die Boez toch schattig heh, toen hij nog klein was...

8 opmerkingen:

Jules Beelder zei

Als u nou toeristenbelasting gaat heffen en pecunia vraagt voor die glazen rood of wit vocht dan heb u die verbouwing van het dak er zo uit, mevrouw K.

Anoniem zei

Beste mevrouw Katblad,
Langs deze weg nogmaals hartelijk dank voor de gezellige middag. Wij vonden het erg leuk om eens kennis te maken met de hoofdrolspelers en figuranten. Hopelijk ontmoeten we elkaar snel weer een keertje.
Met vriendelijke groet,
Ada van Kreel.

Greet zei

Een paar jaar geleden ben ik ook op de redactie op bezoek geweest en het was heel leuk. Alsof je beroemdheden in het echt zag.

Annemieke zei

Ik heb ook ooit de redactie bezocht en heb toen Mw. Troy en Cera ontmoet en Mw. Katblad. Dat was een hele eer! En inderdaad in het echt zijn ze kleiner dan op de foto!

Pier zei

Dat viel mij ook op bij een recent werkbezoek aan de LKB redaksie, dat de reporters in het echt veel kleiner zijn dan op de website eigenlijk.
Maar Mevrouw K. kwam juist veel imposanter en reusachtiger over.
Maar dat is ook zo bij mensen; Joop den Uyl, Dries van Agt, Napoleon, ome Ron Plasterk zijn in het echt ook dwergen zeg maar in vergelijking met op de buis.

Cisca zei

Ik denk dat je wel een imposant mens moet zijn om dat kattenspul een beetje in goede banen te leiden. Anders wordt het lijden. Alhoewel... ik herinner me nog een filmpje van ene BOEZ die 's nacht boven op een buik springt tot hij zijn zin heeft.Dan moet je als mens toch wel over een imposant incasseringsvermogen beschikken. Leuk dat iedereen een gezellige middag had

Bianca zei

@ Cisca:
Dat filmpje herinner ik me ook nog. Maar toen was Mevr. K. afgeleid en de regie enigszins kwijt omdat er een gigolo op de slaapburelen rondsloop.

Gera van Wijk zei

Dag mevrouw Katblad,

Dank voor de leuke middag vrijdag. Het was heel bijzonder om de redactie en reporters van het Katblad 'in het echt' te ontmoeten. Wat zijn ze leuk, die harige types! En we hebben Charli ook nog gezien.
Graag tot ziens.

Groet,
Gera van Wijk