Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 28 augustus 2014

Ze kan echt niet zonder mij!

Boez:
Ze gebruiken op het dak een apparaat dat sist en puft, en daar hou ik niet van want het lijkt soms alsof er een hele kluwen gevaarlijke gifslangen om de redactie heen kronkelt met het doel om ons te bijten en te vermoorden door wurging of zo.
Daarom blijf ik dus liever binnen tot het gesis is gestopt en de bouwvakkers weg zijn.
Maar ik blijf dus ook vooral binnen om mevrouw K. gezelschap te houden omdat ze anders zo alleen is. Dan geef ik haar wel duizend kopjes en laat ik haar weten dat ik er voor haar ben in niet alleen mooie, maar ook moeilijke tijden. Als ik tenminste maar op tijd mijn brokjes krijg en een snoepje op zijn tijd.

Zo maak ik me nog een beetje nuttig op de redactie en bezorg mevrouw K. de nodige motivatie om toch vooral door te gaan met het Katblad en zich niet onder te dompelen in gevoelens van boosheid, verdriet of depressie. Natuurlijk weet ik niet precies wat dat allemaal inhoudt want ikzelf heb alleen maar last van angstaanvallen, honger en soms een vorm van ADHD, maar ik heb heus wel in de gaten dat mijn aandacht voor haar haar opmontert en daar gaat het tenslotte om.
Op de eerste foto ziet u mij het doosje bewaken waarin heel veel foto's van ons zitten. Op de tweede foto (hiernaast dus) ziet u hoe ik haar aanmoedig weer een stukje te schrijven voor het Katblad, waarbij ik wel moet opletten dat ik die klep niet te ver omlaag duw omdat er dan belangrijke informatie verloren kan gaan en dat vindt K. niet zo handig, heeft ze gezegd. (Het op knopjes drukken of eroverheen banjeren doe ik dus nooit, zo stom ben ik nu ook weer niet.)

Daarnaast houd ik natuurlijk ook de straat in te gaten voor het geval dat, en ook dat is zeer nuttig en noodzakelijk werk.

Ik kan dus eigenlijk wel stellen dat ik voor het Katblad erg belangrijk ben, en al functioneer ik dan niet optimaal als reporter, ik heb toch wel degelijk bewezen dat mevrouw K. niet zonder mij kan en het LKB dus ook niet.
Ik denk daarom dat het goed zou zijn wanneer de Hoofdredacteur in samenwerking met K. een nieuw contract voor mij opstelt waarin het bovengenoemde belang de hoofdmoot vormt en er verder niet meer zo de nadruk wordt gelegd op mijn gebrek aan talent voor het reporterswerk en of ik daar nu wel of niet geschikt voor ben. En daarmee heb ik alles wel gezegd, voor nu dan.

3 opmerkingen:

Cisca zei

Het is enorm knap dat Boez niet over de laptop en/of toetsen loopt hoor.Dat geeft hier nog wel eens problemen.Dus als er iemand recht heeft op een nieuw contract met geweldige secundaire arbeidsvoorwaarden is het Boez wel. En misschien heeft Boez nog tips voor andere katten om niet op toetsen te staan/lopen. Enige uitleg van een soortgenoot zou kunnen helpen.

ina zei

Helemaal mee eens, Boez, je bent echt onmisbaar voor het LKB, en als ze dat daar niet inzien zal ik ze het wel eens even komen inpeperen!

Boezelmans zei

@mevrouw Ina:
Dank voor de support.
@mevrouw Cisca:
Toen ik nog jonger was kwam ik er al snel achter dat ik meer bereikte met kopjes geven dan met over de toetsen te lopen. Zo simpel is het gewoon. Want van toetsenlopen wordt ze boos en van kopjes wordt ze lief en krijg ik aaien en soms ook een snoepje. Snapt u?