Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 24 augustus 2014

Ernstig gesprek en daarop volgende actie

Vandaag hadden wij in de Kruidentuin een kort onderhoud met Oscar. Het onderwerp van gesprek was (zoals u reeds zult vermoeden) de verlenging van zijn contract bij het LKB en de voorwaarden die daaraan verbonden zijn. Eén van die voorwaarden (zoals u ook al had vermoed) is dapperder gedrag en meer doorzettingsvermogen, anders krijgen we namelijk geen spannende situaties meer en kunnen we het voortaan alleen nog maar hebben over de vechtpartijtjes tussen onze drie reporters, en dat wordt uiteraard op den duur behoorlijk saai voor onze lezers (maar ook voor mevrouw K. die dan weer een verhaal moet breien van wie bovenop lag, waarom en hoe, terwijl er altijd dezelfde kreten klinken als "Laat me los" of "Wie is er nu de baas, flapdrol". En daar kunnen we dit Katblad echt niet mee vullen.
Of Oscar het allemaal begreep weten we niet, dat zouden we even later merken want K. nam Oscar daarna mee voor een kleine ronde door de Katbladbuurt. De Boez was het dak op gegaan (aan hem hebben we dus ook helemaal niks) en Cera lag weer eens op het grote bed te pitten (haar leeftijd gaat blijkbaar tellen...). Oscar heeft dus een zware verantwoordelijkheid op zijn schouders rusten, we zijn ons dat best wel bewust.

Het toeval wilde nu dat net op hetzelfde moment Monster (uit de Parallelstraat) aan zijn zondagse wandeling was begonnen en de Os dus tegen hem aanliep. Nou Os, laat maar zien wat je in huis hebt, heh?
Wel, er werd eerst geneusd, Os deed uiterst vriendelijk (zie staart) maar Monster had geen goede zin (idem: zie staart!). Daar moest bonje van komen, toch?
Mevrouw K. hoopte op een knokpartijtje, maar dat bleef helaas uit.Monster trok zich namelijk terug en leek naar huis te willen gaan, en Oscar sloeg af, de Steeg van Storm in. Blijkbaar vonden ze allebei dat er al genoeg oorlog in de wereld is, en uiteraard is mevrouw K. het daar roerend mee eens, maar een heel klein beetje strijd om het territorium of recht van overpad mag er best zijn, vindt mevrouw K., en daar hoeft dan niet eens de Rijdende Rechter aan te pas te komen; haarfabrieken lossen altijd hun problemen zelf op zonder tussenkomst van wie dan ook.
En Monster moet dat ook gedacht hebben, want hij besloot om bij nader inzien toch niet terug naar huis te gaan maar actie te gaan voeren. Hoe? Wel, laten wij naar de volgende foto kijken, dan ziet u hoe het verder ging.


Monster kwam Oscar achterna, gewoon uit pesterij, nieuwsgierigheid of omdat hij daar een zekere lol van inzag of plezier in had. En mevrouw K. zou blij verrast in haar handen geklapt hebben als ze niet toevallig zuinig moest zijn op haar camera, die ze stevig in haar handen moest houden en bovendien nog bedienen ook.
En Oscar, wiens contract aan een dun draadje hing?
Op naar de volgende foto!Os had goed onthouden dat mevrouw K. wat meer spanning in de reportages wilde, dat zijn contract daar vanaf hing en dat hij dus niet als een laffe klojo moest vluchten voor zo'n tiepje met weliswaar gevaarlijke naam maar geen echt stoer leeuwenhart, zeg maar.
Dus Oscar besloot te laten zien dat hij wel degelijk dapper is, maar wellicht de laatste tijd een beetje lui was geweest en graag nu weer bekend wilde worden als de onverschrokken topreporter van het LKB.
Nou Os, laat maar zien wat je in huis hebt, ja? Denk aan je contract!

En ja hoor, Os ziet zijn contract uiteraard erg graag verlengd want hij vloog op Monster af en jaagde en sloeg het ventje helemaal terug, de Parallelstraat in.
Nee, Monster vocht nauwelijks terug omdat Oscar duidelijk liet blijken dat hij sterker en belangrijker was, en zo zien wij van het LKB dat natuurlijk ook erg graag.

Wel, wij kunnen u verder nog vertellen dat het nieuwe contract vanmiddag werd getekend en dat Oscar weer voor een jaar voor het LKB mag gaan klooien en zooien, en vooral leuke reportages zal gaan maken. Tenminste, dat hopen wij.
Daarbij krijgt hij (want ook vastgelegd in zijn contract) elke dag hoogwaardige (dus dure) brokken, een ontbijtje en diner uit de gebruikelijke blikjes en geregeld, als bonus zeg maar, een portie fijngesneden runderhart, zijn lievelingskostje. Bovendien zal hij zich jaarlijks moeten laten keuren en zich laten inenten tegen allerlei verschrikkelijke haarfabriekenziektes, en heeft hij zich verplicht tot het aanvaarden van regelmatige wormen- en vlooienbestrijding.
Helaas is mevrouw K. vergeten hem te verplichten om voor de nodige nieuwsgaring de Hoftuin te betreden,
en daarom moet zij binnenkort maar eens een ernstig gesprek voeren met de Boez; het wordt hoog tijd dat deze reporter ook eens wat gaat uitvoeren, toch? Daarom.
Tot zover dit zeer belangrijke nieuws...

2 opmerkingen:

ina zei

Goed zo, Os! Je hebt je contract weer dubbel en dwars verdiend.

Jacq. zei

Fantastisch, zeg! En wat luistert hij goed naar u, mevr. K.