Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 27 augustus 2014

Doe wat, mevrouw K.!

Cera:
Nee, er zijn op dit moment inderdaad geen bouwvakkers bezig, maar toch ga ik niet naar buiten want die klier en pestkop van een Harremans zit op onze buitentafel. En als je wilt weten wat hij daar in zijn schild voert, moet je vooral zelf maar even kijken, maar ik kan je wel alvast zeggen dat het niet deugt en dat hij zich niet aan de regels houdt.


Ja, hij zit daar namelijk van onze nieuwe Nepeta te vreten, die lekkere plant die we van mevrouw Katja hebben gekregen, en hij doet dat zo wild en onbeheerst dat hij het zeg maar compleet zit te slopen.

Ik kan me niet voorstellen dat mevrouw Katja dat plantje heeft bedoeld voor de hele Katbladbuurt en dat ze dan de hele boel komen kaalvreten voordat wij van de redactie er zelf van hebben kunnen genieten, toch? Nee, ik ben er eigenlijk wel zeker van dat ze vooral aan mij heeft gedacht toen ze het plantje kwam brengen.
Moet je hem bezig zien: hij vreet alle bloemen op!
Mevrouw Katblad, moet u in dit geval niet even ingrijpen in plaats van foto's te maken van dat mormel van Hof is Vol?U moet Harry zeggen dat ie terug moet naar de Hoftuin, dan kan ie daar zijn eigen planten vernielen.
Mevrouw K., en dan moet u Harry ook zeggen dat ie hier niet meer mag komen omdat het onze tafel is en ik hem daar niet wil hebben en Oscar en de Boez ook niet.
Waar zijn ze eigenlijk, onze jongens? Nooit zijn ze er als je ze nodig hebt en nou sta ik er dus weer helemaal alleen voor en ondertussen vreet die rottige Harry maar mooi ons Nepetaplantje kaal en is er straks helemaal niks meer van over.
Mevrouw K., DOE WAT!

3 opmerkingen:

katja zei

Nou Cera, ik had eigenlijk wel verwacht dat de hele buurt erop af zou komen eigenlijk ;-)
Levert misschien leuke confrontaties voor het Katblad op? Maar nee, niet zo leuk voor jou Cera, dat dat allemaal vlak voor je huis gebeurt. Stom, niet goed over nagedacht, sorry Cera!

katja zei

Is Nepeta cataria trouwens (Wild Kattenkruid)

Greet zei

Heeft Cera te veel Bommelverhalen gelezen?