Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 14 augustus 2014

Lekkere trek en vallend puin

Vanochtend zat Oscar vreselijk moeilijk te doen over het feit dat zijn voerbakje leeg was. Normaal gesproken is hij nooit zo zeurderig en wacht hij rustig af tot het tijd is voor een nieuwe portie, maar nu kon hij dat blijkbaar niet.
Waarschijnlijk kwam dat ook doordat er nogal wat lawaai vlak voor onze voordeur werd gemaakt en hij niet door het luikje naar buiten dorst te gaan. En als je niet eruit kan, moet je zorgen dat je binnen wat te doen hebt.
De herrie werd veroorzaakt door een aantal bouwmannen; zij gooiden vanaf het buurdak met enige regelmaat puin in de op straat geparkeerde vlikobak omdat ze met het construeren van een nieuw dak bezig zijn, en dan is het alleen maar handig om eerst het oude te slopen. Vandaar dus.
Nu weer terug naar de keuken.Oscar dacht blijkbaar dat K. niet begreep dat hij honger (of eigenlijk trek zeg maar) had en was bezig te onderzoeken of hij de zak met brokjes niet zelf kon openen. Dat lukte hem niet. De grotere zakken brokken zijn namelijk voorzien van een degelijke sluitstrip opdat de inhoud wat langer "vers" blijft.
Ja Os, we hebben het best wel begrepen maar gaan nog even naar buiten om nóg een foto te maken!

Mevrouw K. had daar namelijk, kijkend naar de enorme stellage, het lumineuze idee gekregen om deze mannen te vragen ook eens naar haar dak te kijken. Dat hebben ze gedaan en ze bevestigden wat K. eigenlijk al wist: er zijn een paar grondige reparaties nodig...

Want als deze ellende niet opgelost wordt, doet K. bij elke flinke bui geen oog meer dicht.
Zoals bijvoorbeeld afgelopen dinsdagnacht, toen het water langs onze zoldertrap in straaltjes naar beneden kwam op de lager gelegen trap, en zij bijna een uur heeft moeten dweilen. Zij had 9 badlakens nodig om de slaapkamervloer en benedentrap enigszins droog te krijgen. Bij die gelegenheid trouwens (het donderde ook nog) hebben de haarfabrieken op het logeerbed gelegen en zich niet verroerd tot K. aangaf dat de kust weer veilig was.

Terug in de keuken waar de Os nog steeds zat te krijsen van de lekkere trek. K. wist dat hij niet zou opgeven voor hij zijn brokjes had gekregen, en dus gaf zij hem een maatbekertje van het spul uit de zak.
Ondertussen was de Boez van boven gekomen om te zien wat er aan de hand was (Os krijst anders nooit zo hard) en eiste even later ook zo'n portie. Cera was overigens wel naar buiten gegaan, zij lijkt minder bang voor vallend puin.

Wel, wij kunnen u verder nog berichten dat wij de offerte van de bouwvakkers hebben aangenomen en dat er dus binnenkort (hoopt K.) ook op ons dak de nodige reparaties zullen worden uitgevoerd. Helaas zal dat geruime tijd in beslag gaan nemen; de hele betimmering van onze zolderverdieping blijkt rot en moet aan drie zijden worden vervangen door red cedar. En dat is niet goedkoop! Maar we kunnen de boel natuurlijk ook niet weg laten rotten, heh? Nee. Vandaar. Bah.

6 opmerkingen:

ina zei

We moeten maar een collecte houden om te zorgen dat het op de redactie droog blijft. Alle lezers hebben daar voordeel van. Hebt u een gironummer voor ons, mevrouw Katblad?

Piet zei

Wat een tegenvaller, maar bij een verbouwing hoef je gelukkig alleen 6% btw te betalen. Dat valt dan weer mee.
Os, je hebt groot gelijk om je eten te vragen, want al die herrie is niet leuk.

Inge zei

Lief idee Ina, i'm in.

Wat ziet een miauwende Oscar er trouwens enorm schattig uit!

Greet zei

Sterkte ermee, redactie!
Kees krijgt een zak overigens wel open. Die zet zijn nageltjes er net zo lang in totdat de brokjes er vanzelf uit rollen.

Pier zei

Wat een ellende dat Mevr. K. nooit meer droog staat of ligt zeg maar.

Annemieke zei

Wat een ellende. Financieel maar ook de herrie en de rotzooi. Maar helaas een noodzakelijk kwaad