Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 21 augustus 2014

Update Charli, kort nieuws

Charli begint heel langzaam weer in zijn gewone doen te geraken nadat hij dus uit zijn doen was tijdens en na Ollie's finale inzinking en overlijden. De buuf vertelde ons dat Charli zich reeds een aantal dagen voor Ol's overlijden afwijkend gedroeg, in die zin dat hij was begonnen op haar dekbed te plassen en op diverse andere onverwachte plekken in huis. Hij kwam overigens ook erg vaak op de katbladredactie om, als hij de kans kreeg, bij ons op ongewenste plekken zijn urine achter te laten.
Wel, na het overlijden van Ollie heeft Charli zijn huisgenoot een paar dagen lopen zoeken tussen onze plantenpotten rond de buitentafel, waar Ol in zijn laatste weken regelmatig te vinden was. Tevens raakte Charl thuis enkele keren midden in de nacht flink in de war en liet dat duidelijk horen door op de sofa op de begane grond een keel op te zetten. Buuf kwam dan haar bed uit om hem gerust te stellen en hem mee naar boven te nemen, waar hij dan om onbekende redenen weer eens een plasje op het bed deed.
De laatste dagen lijkt Charl echter (en gelukkig) weer helemaal in orde te zijn. Buuf heeft inmiddels alle kleedjes van de haarfabrieken gewassen en Charli ligt nu opvallend vaak in Ollie's mand en villa, plekken die hij voorheen niet opzocht want dat stond de Ol niet toe. Wij zien hem ook weer regelmatig buiten zijn wandelingetjes maken, maar de redactie doet hij niet meer aan (wat uiteraard ook kan komen door het rochelende apparaat van de bouwvakkers naast onze deur, maar dat wordt in de loop van de middag stilgezet en daarna komt Charl nog steeds niet op bezoek).
Wij hadden niet verwacht dat Charl zo onder de indruk zou zijn door de ziekte en "verdwijning" van Ollie, maar zo zie je dus maar weer. En fijn dat hij ondertussen weer wat gekalmeerd is (even afkloppen, heh?).

1 opmerking:

katja zei

Misschien doet het hem wel goed om de enige kat in huis te zijn nu...