Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 16 augustus 2014

Genoeg plek in de Moerbeiboom

Oscar:
Als het puinstorten nog bezig is, ga ik niet met u mee terug naar de redactie. Nee, ik ben bloedserieus en heb mijn leven veel te lief. Al is er maar nog zo'n geringe, bijna niet bestaande kans dat ik een stuk schoorsteen op mijn kop krijg, ik blijf liever hier wachten tot het donker is en ik zeker weet dat die bouwmannen zijn opgehoepeld. Dat ik de hele dag nog niet heb kunnen eten, neem ik op de koop toe. Inderdaad, ik meen namelijk nog wat te horen en het geluid lijkt verdacht veel op het neerkomen van dakpannen. Ik heb dus besloten om nog niet met u mee te gaan en ga terug de Moerbei in, daar wacht ik wel af totdat ik er helemaal zeker van ben dat de kust veilig is. Ja, ik snap dat u mij niet mijn diner komt brengen, maar daar heb ik geen problemen mee. Ik zie u later, mevrouw K., en kijkt u zelf ook een beetje uit? Er is eventueel nog wel een plekje vrij te maken in de Moerbei, ook zelfs voor u, dus mocht u besluiten mij gezelschap te komen houden, bent u van harte welkom, het is gewoon een kwestie van even passen en meten. U weet zeker van niet?

1 opmerking:

ina zei

Hahaha, dat zou mooi zijn, mevrouw Katblad samen met Oscar rustend in de moerbei.