Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 12 augustus 2014

Ga je mee?

Boez:
Ik heb heus wel gemerkt en aan je gezien dat er wat met je is, en daarom blijf ik bij je in de buurt. En daarom ook heb ik je daarstraks getroost, samen met de Os, toen je even op de bank lag. Je moet namelijk weten dat wij veel van je houden en er altijd voor je zullen zijn. Dat is omdat we bij elkaar horen, want zo is het en niet anders. Ja, ik zeg het maar voor het geval je dat misschien wel zomaar zou vergeten en dat zou heel erg jammer zijn.
Ja,  ik zie heus wel dat er wat met je is. Maar weet je wat?
We spreken gewoon af dat ik vanavond weer bij je onder het dekbed kom; het is sowieso opeens een stuk kouder geworden en dan is het fijn om tegen je aan te liggen, al is het maar voor een half uurtje of misschien wel iets langer. En Os komt dan vast op het voeteneinde liggen om je voeten warm te houden. Ik weet niet wat Cera gaat doen, maar dat zien we dan wel, heh? Als je maar weet dat ik er altijd voor je zal zijn en dat ik van je hou, en dat ik dat zal blijven doen zolang je me maar wat te eten geeft en af en toe met mij knuffelt. Ja, want bij ons is het geven en nemen, precies zoals het hoort. En als ik dan eens mijn nagels in je vel zet, is dat omdat ik het zo fijn vind om bij je te zijn, snap je?
Zullen we nu dan maar weer naar huis gaan? Nee, die wind is niet prettig en ik snap eigenlijk ook niet wat we hier op dit moment komen doen. Ga je mee, mevrouw K.?

8 opmerkingen:

Anoniem zei

En zo is het Boez, het kan niet vaak genoeg en duidelijk genoeg gezegd worden dat jij en Os en Cera van mevr. K houden en altijd bij haar horen en op jullie manier zullen laten merken dat jullie er voor haar zullen zijn. Goed gedaan !
tineke

Annemieke zei

Boez, je bent een schat! Kruip maar lekker dicht tegen Mw. Katblad aan vanavond.

katja zei

Ja, precies Boez, met jullie (poezen) is het tenminste allemaal niet zo ingewikkeld.
Weet je tenminste wat je aan elkaar hebt :-)

Inge zei

Beetje jammer dat je dan de bijbehorende foto's niet plaatst K! ;)

Wilma zei

Heel ontroerend.

Sandrazz zei

wat ben je lief Boez, geef je vrouwtje maar een dikke knuffel hoor.

ina zei

Lieve poezels, troost mevrouw K. maar lekker, dat kan ze wel gebruiken.

Truus zei

Onder alle omstandigheden zijn jullie heerlijk gezelschap. Kruip maar lekker tegen haar aan hoor, Boez. Heel gooed!