Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 31 juli 2014

Eindtentamen nog niet in zicht

Oscar heeft zijn studie naar het gedrag van Houtduiven weer opgepakt. Althans, dat was de bedoeling.
Het gebeurde min of meer toevallig omdat er een paar van die vliegbeesten (het studiemateriaal dus)geland waren in de takken van de boom, hangend vlak boven het wielhuis van mevrouw K., en daar dit wielhuis iets hoger is dan de gemiddelde andere wagen, was de gelegenheid opeens daar.
Maar wat ging er mis?
Wel, mevrouw K. kwam met camera naar het wielhuis toe om op haar beurt de studerende Os te bestuderen, en toen was een misverstand gauw geboren: Oscar dacht dat zij hem kwam roepen voor een verkenningsrondje en wilde zich gaarne bij haar voegen. Op bijgaande foto ziet u hoe dat ging.K. riep de Os nog toe om terug te keren naar zijn studieplekje, maar het was reeds te laat.
Wij vrezen nu dat de Os zal zakken voor zijn volgende tentamen over het gedrag van de Houtduif. Ook vervalt hiermee met grote waarschijnlijkheid de kans dat wij binnenkort zo'n gebraden vliegbeestje op tafel mogen zetten om gezamenlijk (voor Os' eindtentamen) "de smaak van het duifje" te kunnen proeven en beschrijven.
Gelukkig maakt Os nooit krassen op ons wielhuis, dus dat viel dan weer reuze mee.

6 opmerkingen:

Jacq. zei

Goh, wat jammer dat u de kans heeft gemist op een gebraden houtduif. Os moet beter zijn best gaan doen, hoor.

De Club van Rome zei

Maar als ons Krasse Knarretje Osselmans geen krassen op de goggelmobiel van Mevr. K. maakt, hoe komt dan die deuk in het linkerportier ?

katja zei

Gheheheh, die laatste foto is grappig. Wel jammer van de gemiste kans tot studeren voor Os!

Mevrouw Katblad zei

@Club: het is het rechterportier en verder gaat het u helemaal geen moer aan!

De Club van Rome zei

Nou ja, niet zo obstinaat Mevrouw Kaat.
Als ons Osselmans niet zijn kop stootte aan de linkerportier
wil dat nog niet zegge dat u tekeer behoeft te gaan als een tierelier
Uw wielhuis interesseert ons wel als een moer
Waarom reageert u als een boer ?

Greet zei

De gebraden duiven vliegen niemand in de mond, mevrouw Katblad.