Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 13 augustus 2014

Niet boos maar meelevend

Cera:
Natuurlijk heb ik me bij de Boez en Oscar aangesloten, had je anders verwacht dan? Het bed is groot genoeg en als het kleiner was geweest hadden we er heus ook wel allemaal op gepast.
De Boez heeft gedaan wat hij je gisteren beloofde en Oscar kwam inderdaad ook vannacht bij je voeten liggen. En toen vond ik dat ik niet bij die twee achter kon blijven, want ik zie ook heus wel wat er aan de hand is en dat je het even heel moeilijk hebt. Maar je komt er wel weer bovenop, daar zullen wij wel voor zorgen.
Nee, ik weet niet zo goed wat verdriet is maar zo te zien is dat niet zo prettig.
Nee, teleurstellingen ken ik ook niet maar zijn waarschijnlijk eveneens niet leuk om door te maken, en daarom moet je je verwachtingen niet altijd zo hoog stellen. Dat doen wij haarfabrieken ook nooit; wij leven bij de dag of in het moment zelf eigenlijk, en dat zou jij ook wat meer moeten doen.
Ja, dat gedoe met je lekkende dak komt ook in orde binnenkort, behalve dus als je bij de pakken neer blijft zitten en je leven niet snel weer terug op de rails zet.
Je mag best wel af en toe even janken als je dat nodig vindt, maar vergeet niet dat er in je leven genoeg is om dankbaar voor te zijn. Zoals wij bijvoorbeeld, ja. Maak nog maar een leuke foto van mij, daar word je misschien wat blijer van. Je moet gewoon doorgaan met de dingen waarin je altijd al plezier hebt gehad en je niet overgeven aan een vroegtijdige herfstdepressie, want daar doe je niet alleen jezelf maar ook ons beslist geen plezier mee. Heb je dat in je oren geknoopt?
Oké, maak dan nu nog maar een leuke foto van mij, dan snap je nog beter wat ik bedoel...

Nee, ik kijk niet boos maar meelevend, dat zie je toch zelf ook wel? Tjongejonge...

7 opmerkingen:

Piet zei

Ik zie een bezorgde Cera mw. K. Wat het ook is, veel sterkte toegewenst. De heren en dame staan achter je.

ina zei

Cera, Boez en Oscar, jullie zijn alle drie schatten.

Anoniem zei

Cera, je hebt een heel meelevend poezensnoetje, dat ziet mevr.K. Heus wel hoor. je moet gewoon lief zijn, zoals je bent dus! Sterkte voor alle bewoners van het huis!!!
Tineke

Wilma zei

Inderdaad Ina, hele grote schatten en zij zullen mevrouw K. er wel weer bovenop gaan helpen. Vanaf hier zend ik ook nog eens zeven dikke kattenknuffels haar kant op.

Bianca zei

Toch houdt die onpeilbare blik van miep Cera het midden tussen boos en teleurstelling, zoiets, of zo.
Maar heel heel ergens ook iets zeg maar van opluchting, dat de storm is gaan liggen.

Annemieke zei

Cera, hoe je ook kijkt, van een mooie foto van jou wordt iederereen blij.

Hans zei

Cera,
ik kom volgende week met je bijpraten! De blik in je ogen spreekt boekdelen!