Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 8 augustus 2014

Onverwacht bezoek krijgt boze blikken

Zat mevrouw K. net even aan de buitentafel, komt de jongeheer Boezelmans daar waar haar benen waren een partijtje moeilijk zitten doen. Maar natuurlijk deed hij dat niet voor niets, want toen K. haar hoofd weer onder de tafel vandaan trok en achter zich keek, zag ze het volgende.

Jawel, een vreemdeling dus, en nog een fraaie ook. Wij hadden het gevoel dat het een hij was, maar het is ook heel goed mogelijk dat hij een zij was, we hebben dat helaas niet kunnen controleren want de roze-rooie zelf wilde het ons niet vertellen of laten zien.
Wat hij daar zat te doen daar kwamen we ook niet helemaal achter, maar heel waarschijnlijk lag er iets eetbaars op de straat.
K. wilde graag dat hij (of zij) even voor een mooie close-up zijn (of haar) kop oprichtte, maar daar had hij (of zij) geen tijd voor of geen zin in.Totdat de vreemdeling eindelijk uitgesnuffeld was en naar K. toeliep voor een aai, maar toen was het eigenlijk al te laat om op het knopje te drukken. K. deed dat toch (want je weet maar nooit), met deze foto als resultaat.
Maar wat een zachte vacht had deze mooie haarfabriek! Tjongejonge, daar kunnen maar weinig anderen aan tippen!


Nou ja, behalve bijvoorbeeld de Boez dan, heh? En vooral zijn witte halsje en borstje dat aanvoelt als de beste en duurste wattensoort die je maar kunt krijgen in de sjiekste winkels, heh knul?
(Zo goed, Boez? Nee? Tjongejonge, wat een gemene blik toch weer...)


De vreemde gast had de Boez nog niet gezien, maar dat duurde niet lang. Tja, en toen werd de situatie een beetje ongemakkelijk.
De roze-rooie begreep dat hij eventueel recht op overpad kon krijgen maar zeker niet meer dan dat. Dus werd het tijd voor hem (of haar) om het territorium van dat ventje met die boze ogen maar weer eens te gaan verlaten.De vreemdeling nam eerst nog midden op straat plaats om zich even te heroriënteren. Zou hij nu links of zou hij rechts?
Het werd rechts, en niet lang daarna verdween hij (of zij) door de Steeg van Storm naar onbekende oorden. Boez ging hem natuurlijk achterna om er zeker van te zijn dat de flinke jongen (of meid) de Katbladstraat nu wel echt had verlaten, en toen dat inderdaad het geval was, ging hij weer over tot de orde van de dag.
Mevrouw K. trouwens ook, zij nam nog een slokje van de witte wijn.
(Zo, dan weet u dat ook weer.)

5 opmerkingen:

Inge zei

Dat is vast de neef van Bob!

Dolf van Kalsbeek zei

Om 16:49 uur -nog- een slokje van uw witte wijn, Mevrouw K...
Tijdens redaxiekantoorwerktijd mag er toch njet genipt worden ?Bovendien geldt de heilige drinkwet: pas als de vijf in de klok is (en dat is conform de Leidsche wormen en maden dus 16:50 uur). Zelfs uw tweede slok was een minuut te vroeg !
Foeii.
Annemieke zei

Wat een schitterend exemplaar! Pieper (lichtrode dame) heeft ook een heel zachte vacht. Zo te zien heeft deze rosé-rode ook van dat dunne fluffie haar (net als boez uiteraard).

Brian Jones zei

@ Van Kalsbeek:
U zit er een paar slokken te laat naast.
Het officiele startsein wanneer de vijf in de klok komt is: 16.25 uur !

Piet zei

Wat een schatje.