Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 7 augustus 2014

Genen van mijn moeder

Charli:
Ik had een flinke moeder met pit (mevrouw T.Troy - red.) en van haar heb ik veel geleerd. Zo zat zij regelmatig in of voor het Poezenloket bij de redactie van het LKB om ongewenste bezoekers weg te jagen, en dat ook nog met groot succes; zij wist dieven en al te nieuwsgierigen of anderszins lastige individuen maar mooi buiten te houden met haar boze blikken en vastbesloten houding en volharding.
En deelde zo nodig menige mep uit.Wel, ik heb nu besloten om hetzelfde te doen bij mijn kattenluik, en dus komt er niemand meer mijn huis in zonder mijn toestemming. Jawel, want ik heb tenslotte haar (TT - red.) genen en ben zo ongeveer uit hetzelfde hout gesneden, vandaar.
Nu komen hier niet zoveel vreemden aan de deur, maar met die Wams bijvoorbeeld heb ik het nu echt helemaal gehad.

Doet alsof hij het volste recht heeft hier in mijn huis over de vloer te komen, duikt dan brutaal met zijn snuit in mijn voerbak en jat wat hij jatten kan.
Wel, ik pik dat dus niet meer; ik ben helemaal klaar met die brutale gast.

Nu hoop ik maar dat mijn moeder mij vanuit de kattenhemel ziet en trots op mij is. Meer verlang ik niet op dit moment. Behalve dan dat die vuile dief weet dat ik zijn gejat helemaal zat ben en ervoor zal zorgen dat hij mijn huis niet meer inkomt.
En daarmee heb ik gezegd wat ik te zeggen had. Dank u.

3 opmerkingen:

Jomanda zei

Ik krijg net van boven uit de haarfabriekenhemel zeg maar door dat het Ma Troy grote zorgen baart hoe of dat de gezinssamenstelling momenteel is op de redaktie.

Groeten uit Tokio.

ina zei

Zet-em-op, Charli. Ik weet zeker dat je moeder trots op je is.

katja zei

Nu hij zo dun wordt gaat Charli ook steeds meer fysiek op mevrouw Troy lijken.