Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 15 augustus 2014

Raar portret

Cera (inmiddels alweer 10 jaar geworden maar niet gevierd wegens te confronterend voor haar...) is nog immer zeer speels en daarbij ook nog steeds een tikje verliefd op de Boez, terwijl hij haar nauwelijks ziet staan en het liefst doorlopend robbertjes stoeit met zijn vriendje Oscar.
Oscar is meer een einzelgänger, gaat liever op verkenning uit of op jacht, en heeft dus geen behoefte aan het spelletjes doen met de andere twee reporters; hij heeft het veel te druk met zijn werk en zijn eigen hobby's.
Wel, hier ziet u hoe Cera weer eens achter de Boez aanrent om hem over te halen met haar te spelen, of haar tenminste eindelijk eens een beetje aandacht te geven.

Dan snijdt ze hem de pas af, probeert met de Boez te neuzen, doch hij wendt zijn kop van haar af zodat ze misneust, om het maar zo te beschrijven.
Op zo'n moment denkt mevrouw K.: Boez wat ben je toch een klo...eh, gemeen ventje! Waarom niet even een klein neusje geven om haar een plezier te doen? Je kunt haar tenminste toch wel groeten?
Cera is vervolgens zo stom om zijn duidelijke boodschap te negeren en nog meer uit de kast te trekken.Jawel, zij werpt zich namelijk vervolgens voor zijn poten en daagt hem uit met alle charmes die zij in zich heeft. Boez echter blijft, zoals u op bijgaande foto kunt zien, stoïcijns, als een ijskonijn zeg maar, en kijkt met zijn grote, mooie ogen en arrogant smoeltje op haar neer alsof ze er eigenlijk helemaal niet toe doet en hem alleen maar tot last is.

En als Boez klaar is met het vernederen van ons meipje, kijkt hij om zich heen om te zien of hij ergens Oscar kan ontdekken, want die vindt hij een stuk interessanter, zeg maar.
Os zit ondertussen aan de andere kant van de tuin omdat hij iets belangrijks heeft ontdekt tussen de citroenmelisse, achter het bankje bij de mini-bieb.
Mevrouw K. loopt naar hem toe omdat zij erg benieuwd is naar wat dat "iets" dan wel mag wezen, maar zoals wel vaker gebeurt, zij zal het nooit te weten komen want het "iets"komt niet tevoorschijn en Os houdt zijn ontdekking liever geheim.

's Avonds, op de bank, gebeurt er iets wat zo schattig is dat wij het u moeten vertellen, hoewel wij er helaas geen foto's van hebben kunnen maken.

Oscar komt naast mevrouw K. liggen om haar te bedanken voor het zojuist genoten diner en om nog even geknuffeld te worden. Dan springt Cera bij mevrouw K. op schoot en benadert ze de Os om hem haar genegenheid te tonen. Os gaat op haar uitnodiging in, en zo komt het dat zij elkaar lange tijd alsmaar kopjes geven, Cera Os' oren wast en hij haar mooie, oranje vlekje op haar kop met zijn tongetje schoon likt. Ach, wat vertederend! En fijn dat Cera en Os elkaars gezelschap tenminste wel kunnen waarderen!
En Boez?
Hij was natuurlijk weer eens moe en al direct na het eten naar zijn mandje op de bovenverdieping gegaan, en zou alleen nog even beneden komen om voor de nacht nog wat brokjes te eten om daarna direct weer naar zijn mandje terug te gaan. Hij zag in het voorbijgaan Cera en Oscar beiden op de bank bij K. liggen en kwam daarom later niet bij K. op het grote bed. Ja, nog jaloers ook, inderdaad! Nee, Boez is een raar portret, en daar laten we het maar bij...

3 opmerkingen:

Truus zei

Een jong vriendinnetje voor Cera is zeker geen goed idee? Je weet nooit of het klikt natuurlijk, maar.......
Het is zo sneu zo'n niet beantwoorde liefde

Bianca zei

Wat een schitterende katueuze uitdrukking: "misneuzen".
Chapeaux redactie.
Maar waarom heeft Cera nog niet door dat Boezelmans en da Oz eigenlijk van de verkeerde kant zijn ?

ina zei

Os is een grote goedzak, laat Cera haar aandacht maar aan hem geven i.p.v. aan de Boez.